טיפול באנטיביוטיקה מפחית תופעות של מעי רגיז?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

04/02/2017 | 10:58 | מאת: מרב

שלום, השבוע קבלתי אנטיביוטיקה בגלל סינוסיטיס (זינאט), שמתי לב שגם בעבר כשקבלתי אנטיביוטיקה, התופעות של המעי הרגיז פחתו משמעותית (שלשולים, יציאות לא סדירות, גזים). האם זה יכול להיות כיוון לסיבת המעי הרגיז ולטיפול בו? כמובן שאי אפשר לקחת אנטיביוטיקה בתדירות גבוהה אבל מה כן אפשר לעשות? תודה, מרב

04/02/2017 | 18:33 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום רב התצפית שאת מציינת הינה שכיחה. בנוסף קיימת אנטיביוטיקה שאושרה בארה"ב על ידי מנהל התרופות לטיפול בתסמונת רגיש- ששמה לורמיקס. התרופה מיועדת לתסמונת מעי רגיש שאינה מלווה בעצירות. הסיבה ככל הנראה הינה שינוי מבנה החיידקים במעי- או הפחתת כמות החיידקים. אופציה אחת הינה לקחת את הלורמיקס - בארץ התרופה קיימת להתוויה אחרת( ולכן יש לקנות במחיר מלא) ואף ניתן לחזור מספר פעמים על הטיפול. יתכן שאף ניתן לקחת פרוביוטיקה יעילה לאותה מטרה- אך עדיין אין מספיק נתונים לגבי אופציה טיפולית זו.

05/02/2017 | 00:48 | מאת: מרב

האם יש המלצה לסוג מסויים של פרוביוטיקה? ומה המינון? אם מצאתי שזינאט עוזר, האם כדאי לקחת זאת במקום אותה אנטיביוטיקה שמומלצת(לורמיקס)? כל כמה זמן? לכמה זמן? תודה, מרב

23/03/2017 | 15:32 | מאת: דוד

שלום מרב יש משו במה שאת אומרת מניסיון גם בעבר שלקחתי אנטיביוטיקה זינאט והבטן שלי היתה רגועה יותר ותחושה של יותר ביטחון מבחינת צריכת שירותים.

מנהל פורום מעי רגיש