גור משלשל- אבחנה אפשרית

דיון מתוך פורום  וטרינריה

15/08/2016 | 16:32 | מאת: יוני

שלום לפני כחודש אימצנו גור כלב מעורב בן 6 שבועות. מהרגע שהגיע אלינו הוא משלשל באופן תכוף מאוד (עד 12 פעמים ביום). טופל עד כה בסולפה (לקוקסידיה שנמצאה בצואה), מטרוג'יל, אזניט (הליקובקטר שנמצא) וכמו כן עבר תילוע פעמיים. למעט שני רצפים של 3 ימים שבהם הצואה הייתה רגילה כל שאר הזמן הוא משלשל, לעיתים עוברות 30 דקות בין שלשול לשלשול ולפעמים שעתיים. בהתחלה הבטן שלו הייתה מתנפחת בצורה משמעותית מאוד לאחר הארוחה (כנראה גזים) אך הנושא השתפר. מרבה לשהק (בעיקר אם נבהל ממשהו). היום נשלחה דגימת צואה למעבדה לבדיקה של פרזיטים ותרבית. לא נמצאה עדות לפרזיטים אך ישנם לויקוציטים ברמה גבוהה יחסית. האם יש אבחנה כלשהי שמתאימה לכל מה שתיארתי עד כה? הוצאנו עד עכשיו המון המון כסף על כל הבדיקות התרופות וכמובן המון זמן שלא נמצא אצלנו בשפע. אם יש משהו שהוטרינר שלו אולי פספס או משהו שכדאי לבדוק נשמח לשמוע על כך. תודה :-)

יש המון סיבות לשלשול כרוני החל מזיהומים וטפילים במערכת העיכול, רגישות מזונית ועוד. בגור כלבים, במיוחד כזה שהגיע מכלביה/מקום עם כלבים אחרים, הגורם הזיהומי הינו הנפוץ ביותר. קוקסידיה יכולה לגרום לשלשול אך לפעמים היא מבודדת מצואת כלבים אך לא בהכרח גורם השלשול. יכול להימצא כממצא אקראי. באיזה תרופת סולפה הוא טופל? טפיל נפוץ אחר הינו גיארדיה, הטיפול כולל שימוש במטרונידאזול ו/או שילוב עם פמבנדזול. הדרך הטובה ביותר לאבחן גיארדיה על ידי בדיקת אנטיגן בצואה. הצפת צואה בדיקה טובה אך עלולה לפספס זאת במיוחד עם הצואה אינה טרייה ובעיקר עם הצואה נשלחה לאחר/בסמיכות לטיפול אנטיביוטי. האם בוצע שינוי תזונתי למזון תומך מערכת עיכול כגון אינטסטינל? ניתן לנסות פרוביוטיקה בנוסף. במידה והשלשול ממשיך אך יש צורך באבחון נוסף כגון אולטרסאונד לבטן ובדיקה של רמות B12 ופולאט לבדוק האם קיימת בעיית ספיגה ולפעמם אף בדיקה של תפקוד לבלב אם כי צעיר מאוד לחוסר תפקוד. לסיכום-יש גורמים רבים לשלשול כרוני ולפעמים לוקח זמן ולא מעט בדיקות עד שמוצאים את הסיבה.

מנהלי פורום וטרינריה