חתול משלשל בלי שליטה על הסוגרים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

25/03/2015 | 10:49 | מאת: שולי

שלום רב, לפני כחודש אימצנו חתול ידידותי להפליא כבן שנה שהגיע מהרחוב. החתול מסורס, מחוסן ומתולע. כיומיים לאחר שהגיע אלינו שמנו לב כי הוא משלשל ללא יכולת שליטה על הסוגרים. לרוב בורח לו בזמן מצב שינה, אך לעיתים גם כשהוא ער. יש לו רק בריחת צואה ללא שתן. הוא קיבל תיפול אנטיביוטי (דיספטיל) בצמוד לעוף מכובס ואורז. לא עזר. החלפנו לו את המזון לאוכל היפואלרגני. לא עזר. הוא עבר בדיקת צואה שם נמצא קמפילובקטר, קיבל טיפול AZITHRO במשך שבוע ועדיין - לא עזר. אם יש לך רעיונות הכוונה להמשך? אנחנו מרגישים כי אנחנו במבוא סתום. תודה רבה מראש!

26/03/2015 | 08:09 | מאת: ד"ר יובל סמואל

היי שולי צריך לבחון האם הבעיה היחידה היא שלשול או שיש בנוסף בעיית שליטה על הסוגרים. במידה ובעיה היא השלשולים בלד והרקע הוא טפילים או חיידקים ניתן לשנות את סוג האנטיביוטיקה ואף לשלב. ניתן לשקול לגשת לחוות דעת נוספת

מנהלי פורום וטרינריה