לברדורית - דלקת שתן משתפרת וחוזרת מיד?

דיון מתוך פורום  וטרינריה

09/03/2019 | 21:04 | מאת: משה

שלום , לאחרונה אימצתי לברדורית מקסימה בת 4.5. שמתי לב שהיא כורעת לתת שתן המון פעמים בטיול אחד ולא יוצא שתן אלא רק כמה טיפות. דגימת שתן הראתה קריסטלים והיא טופלה במוקסיפן במשך שבוע (פעמיים ביום 500 מ״ג) ובמהלך השבוע חל שיפור, היא החלה לתת שתן כמו שצריך וירדה התדירות בה היא כרעה לתת שתן. לאחר שסיימנו את השבוע חזרנו ודגימת שתן הראתה שאין קריסטלים אך השתן היה בסיסי (ph 8) ולכן היא טופלה באוכל רפואי להחמצת השתן. למחרת חזר הדם בשתן והקושי במתן שתן ולכן טופלה בעוד עשרה ימים מוקסיפן באותו מינון. שוב חל שיפור אך בימים האחרונים למתן האנטיביוטיקה חזר הדם בשתן וקיבלנו מרשם לאנטיביוטיקה מסוג אחר אבל נאמר לנו לא להשתמש בה עדיין כי אולי זה לא יעזור אלא להמתין כמה ימים - לתרופה קוראים רספרים . הסימפטומים לא פסקו. עשינו בדיקת דם מלאה שיצאה תקינה והוטרינרית המליצה לעשות אולטראסאונד. השאלה שלי מדוע לא לאסוף תרבית שתן ולשלוח למעבדה כדי לדעת בדיוק איזו דלקת זו אם בכלל? הרי היה שיפור בעת טיפול באנטיביוטיקה. עם זאת, הסימפטומים תמיד חזרו מיד. מה עליי לעשות? בנוסף, האם רישום העיקור במאגר השבבים הוא חד משמעי ואפשר להיות בטוחים שהיא עוקרה?

09/03/2019 | 21:05 | מאת: משה

מצורפים שתי תמונות של הדם.. זה ממש דם לפעמים ולא רק שתן דמי.

נתחיל עם תשובה לשאלה האחרונה, ייחום של כלבה לא מתבטא בדם בשתן ובהשתנה מרובה. לא יכול להיות בטוח ב-100% אבל סביר מאד שאם הכלבה רשומה כמעוקרת במאגר השבבים היא אכן מעוקרת. לגבי חשד לדלקת שתן שלא נפתרת: ראשית מסכים לגמרי עם הווטרינרית שלך שממליצה על ביצוע אולטראסונד שכן יש לשלול גורמי רקע אפשריים כדוגמת אבנים בדרכי השתן. שנית, בוודאי מומלצת בדיקת שתן לצורך תרבית ורגישות על מנת להתאים האנטיביוטיקה הנכונה אך זו צריכה להלקח בצורה סטרילית ישירות מהשלפוחית (למשל במהלך האולטראסאונד) ולא סתם לאסוף שתן שיכול להזדהם בדרכו החוצה מהשלפוחית השתן.

מנהלי פורום וטרינריה