הסבר בנוגע לארנבים דחוף

דיון מתוך פורום  וטרינריה

23/03/2018 | 08:23 | מאת: התייעצות

שלום רב, לפני חודש וחצי הארנבת שלנו המליטה 7 גורים אך סרבה לטפל בהם (שניים מהגורים מתו מייד לאחר הלידה). קנינו תחליף חלב לארנבונים ועם הרבה הרבה סבלנות האכלנו את הגורים בטפטפת מידי שעתיים וכולם גדלו והתפתחו בצורה מקסימה. הם הצמיחו פרווה והתרוצצו בבית, הציקו לאמא והיה כיף גדול וסיפוק לראות אותם כך. לפני שבוע אחד מהגורים פתאום היה נראה מעט עצוב, חסר תאבון פחות אנרגטי מהרגיל. הרמנו אותו וליטפנו אותו הרבה והוא ממש נרדם לנו על הידיים. חשבנו שאולי הוא עייף ושאר הארנבים בכלוב מפריעים לו ולכן הנחנו אותו על שמיכה וכיסינו אותו שינוח. כעבור שעה מצאנו אותו מת. יום לאחר מכן שמתי לב שגור נוסף קצת חסר תאבון ולא מתרגש כשאני מביאה אוכל (כמו שקורה תמיד), הוא ישב בצד. ניסיתי להגיש לו אוכל לפה והוא לא רצה. פתאום הוא התחיל להתעוות בראש וברגליים והיה נראה כאילו יש לו התכווצות, הפה שלו ננעל, חיבקתי אותו וניסיתי להחזיק לו את הראש ישר שלא יתעוות וממש אחרי כמה דקות הוא מת לי בידיים. זה היה צער גדול. במיוחד עם הגור הזה שנולד פג והיה גם קצת פוזל והיה הכי קשה לטפל בו, שמרנו עליו ופינקנו אותו. הוא גדל לאט לאט והפך לארנב ראש אריה שחור יפהפה. בבוקר קמנו וראינו עוד שני גורים שמתו, זה היה הזוי כי ממש בערב קודם הם קיפצו ואכלו. בבוקר פתאום האמא היתה חסרת תאבון, חשבנו שהיא עצובה בגלל הגורים אבל גם היא פתאום אחרי שעה מתה. נותרו 2 גורים אנרגטיים מאוד שהתרוצצו עם האבא בבית והיינו בטוחים שהם בסדר. פתאום בן רגע לא היה להם תאבון, זה ממש לא הגיוני כי הם התרוצצו ואכלו ונראו חיוניים מאוד. ואחרי כמה רגעים גם הם התחילו עם העיוותים ומתו. כרגע נשארנו רק עם האבא. הוא נראה בסדר ועברו כבר 3 ימים מאז מתו הארנבים האחרונים. אז נראה לי דהוא לא נדבק. האחרים פשוט מתו אחד אחרי השני. איבדנו את האמא ואת כל הגורים ואנו שרויים בעצב כבר. שאלתי היא-מה קרה לארנבונים ולאמא? איך יכול להיות שמרגע שמזהים שהם קצת חסרי תאבון עד שהם מתים זה עניין של דקות? למה הם התעוותו? האם גם האבא עלול למות למרות שעברו כמה ימים? אולי בגלל שרוב הזמן הוא היה מופרד מהם הוא לא נדבק? אודה על תשובתכם.

26/03/2018 | 09:38 | מאת: ד"ר עתליה רוזנבלום וטורי

שלום, באופן כללי ארנבניות לרוב מניקות את הגורים שלהן על אף כי נדמה לנו שלא- בד"כ מדובר במספר פעמים מועט במהלך היום (שתיים בלבד) וביתר הזמן האם דווקא מתרחקת מהגורים בד"כ (בשל היותה חיה נטרפת, היא אינה רוצה למשוך תשומת לב לגורים וזוהי דרכה להגן עליהם). לא ניתן לדעת כמובן מה היה גורם התמותה. ארנבון הינה חיה נטרפת ולכן משתדלת בכל יכולתה להסתיר חולשה ומחלה. לא פעם, מרגע הופעת סימנים קליניים כלשהם (חוסר תאבון וחולשה) המצב הינו חירומי ומחייב בדיקה והתערבות מיידית. בהצלחה בהמשך וחג שמח, עתליה

מנהלי פורום וטרינריה