כלב מקריח עזרה דחוף

דיון מתוך פורום  וטרינריה

06/06/2017 | 00:28 | מאת: הכלב מקריח

שלום יש לי כלבה כבר 10 שנים מעולם לא היה לה שום דבר . הכלבה בריאה לחלוטין לאחרונה ליפני 3 חודשים הכלבה שלי התחילה להקריח מעט פנינו לויטרנר כתב לנו מרשם לסטראוידים לאט לאט החמיר לה התקרחות נהיו לה סימנים אדומים היא חצי קירחת עכשיו יש לה נשירה וסימנים עם דם וכולה עם עור אדום בפנים בבטן וכול הגב שלה כימעט בלי שיער ומתלקקת כל הזמן מגרדת האחרי שפנינו שוב ושוב לוטרינר ונתנו לה כל פעם טיפול אחר עם זה פרעושים ועוד כמה וזה לא עזר והחלפנו ויטרנר גם עשו לה זריקה וזה ממשיך אנחנו כבר במשפחה מיואשים עבר כבר שבוע וחצי בלי שום טיפול וזה נהיה כבר מצב חמור וחמור יותר

06/06/2017 | 09:43 | מאת: ד"ר עתליה רוזנבלום וטורי

שלום, יתכנו גורמים רבים לקרחות, נשירה, פצעים על העור וגרד. גורמים אלו כוללים אלרגיות למיניהן (אלרגיה לרוק הפרעוש, אלרגיה למזון, אלרגיה סביבתית), טפילים שונים (למשל דמודקס, סקביאס), פטרות, מחלות סיסטמיות והורמונאליות שונות יכולות גם הן לגרום לסימנים עוריים שונים ועוד ועוד. אמצעי האבחון כוללים בדיקה רפואית מלאה (לעתים גם בדיקות דם מלאות), משטחי עור, מגרדים ואף ביופסיה במידה ולא חל שיפור או חלה החמרה. ניתן לפנות לחוות דעת נוספת או לפנות למומחה (דרמטולוג). בהצלחה ורפואה שלמה!

מנהלי פורום וטרינריה