סירוס כלב מלטז בן 6 ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

25/03/2017 | 12:47 | מאת: ליאן

שלום ותודה רבה מראש, יש לי כלב זכר מלטז בן 6 ושלושה חודשים לא מסורס, אוהבת אותו מלא, אבל הוא נובח נורא ואיום, מוסגל לנשוך אם הוא עצבני קרה פעם אחת שלקחתי לו משהו מהיד. יש לי נכד בן שנה וחצי ואני לא מפגישה ביניהם כי אני חוששת שאם התינוק יגע בו בזנב או יקח לו משהו הוא מסוגל לנשוך וזה מסוכן מאד. אני רוצה להביא הביתה כלב צארלס קאבלייר נקבה לנכד שלי, אני יעקר אותה, ורוצה גם עכשיו לסרס את הכלב שיהיה יותר רגוע. אפשרי לעקר בגיל כזה ומה ההשלכות? האם הוא באמת ישתנה. אגב, הוא מאד אובססיבי אלי אוהב אותי לגמרי כל הזמן סביבי רוצה רק על הידיים. מה לדעתך כדאי לעשות? המון תודה על תשובתך, ליאן

אין בעיה לסרס כלב בגיל זה... יש צורך בבדיקות דם מקדימות ובבדיקה גופנית להעריך כשירות להרדמה לצמצם למינימום את סיבוכי ההרדמה שיכולים לקרות גם בכלב צעיר ללא תלות במצבו הבריאותי. סירוס יכול לעזור בהפחתת תוקפנות, אך לא תמיד. לפעמים יש התנהגויות נרכשות ולפעמים חלק מאופיו של הכלב. ייתכן צורך בשילוב עם אילוף/טיפול התנהגותי

מנהלי פורום וטרינריה