שליטה בצחוק

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

06/05/2008 | 14:43 | מאת: דנה

היי קוראים לי דנה, ויש מצבים שמרוב לחץ...אני צוחקת יותר מדיי מדברים. כפי שהבנתי זה נובע מיתר לחץ דם... שבאמת בדקתי ויש לי . רציתי לשאול איך אפשר באמצעות פרחי באך לטפל בזה.

לדנה שלום. לפי הבנתי, הצחוק המוגזם ויתר לחץ הדם, הם תוצאה (!) של משהו ש"אינו מאוזן" ולא הסיבה!!! אם תתקבלנה אצל המטפל / ת, עם הידע והמיומנות בפרחי באך, תשובות לשאלות הבאות, אפשר יהיה על פיהן להכין תמצית טיפולית, שתעזור להגיע אל "הסיבות" הנכונות ולאזן אותן. קיימת חשיבות רבה לאיבחון הראשוני ולהכנה המדוייקת של התמציות, לפי איבחון זה, כי... תמצית שאינה מתאימה, פשוט אינה "עובדת" !!! הנה מספר שאלות לדוגמה: מי את? בת כמה את? האם את אוהבת את עצמך? ואת זולתך ? ואת מי את לא אוהבת ומדוע ? איך מתנהלים חייך האישיים והחברתיים? ממה את מרוצה בהם וממה לא? מי לפי הבנתך, "גנב" לך את הצחוק הרגיל ואת לחץ הדם התקין? טראומה? דחיה? ביקורת? לחץ - ממה? מבוכה? אשמה? שנאה? קנאה? בושה?צורך לרצות אחרים?רגישות יתר?כשלון? פינוק יתר?דאגנות יתר? חוסר בטחון? אדישות? פסימיות? דכאון? פחד? האם נטפלים אליך? ...משבר אחר ...? במה את מאמינה ? במה את לא...? האם את נמצאת "בנכון" של חייך? ואם לא - מדוע לא? מי החשוב ביותר, ב"סדר הקדימויות" של חייך? האם את מוכנה לוותר על "דברים" שאינם נותנים לך תועלת ו"פרי"? אם הייתי שואל את הקרובים והחברים שלך, איזה מין טיפוס את, מה היתה תשובתם? האם את מתבוננת בעצמך מול המראה? אם כן- תארי לי את מי את רואה שם? ואם לא - מדוע לא? שאלות אלה ועוד רבות, ובנוסף - ההתרשמות ממך ומ"שפת הגוף" שלך באופן ישיר ואישי, יעזרו בעת התהליך הטיפולי בפרחי באך. בברכה - רון

13/05/2008 | 13:08 | מאת: ליאת אבן

הי דנה, הצחוק הוא מנגנון הגנה שמגן עלייך בפני לחץ. זו הדרך שלך להתמודד עם לחץ ובשלב ראשון קבלי את זה בהבנה ואהבה כי פשוט קשה לך.... מנגנוני הגנה זה משהו שכולנו משתמשים בו, וטוב שכך, ויחד עם זאת כשהם מופיעים במצבים לא תואמים זה עלול להפריע לנו, בדיוק כפי שאת מתארת. רון כתב בתשובתו המפורטת שאלות רבות, שהתשובה להן אכן תאפשר למטפל מיומן להתאים לך את התמצית המתאימה. בשלב ראשון הייתי ממליצה לך לקחת שילוב של שלוש תמציות : ASPEN - לחרדות AGRIMONY להסיר את המסיכה שלנו בפני עצמנו ובפני אנשים WALNUT מחזקת ונותנת לנו תחושה שאנו מוגנים בכל מצב. מטפל מיומן יוכל לעשות עבורך את התרכובת הזו או כל תרכובת אחרת. את מוזמנת ליצור איתי /עם רון קשר לגבי זה. בהצלחה ! ליאת

מנהל פורום טיפול בפרחי באך