בעיית מים בברך בערך 14 שנה בהפסקות

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

24/04/2008 | 20:47 | מאת: דנה

כרגע שוב חזרה לי הבעיה ולאחר מיפוי עצמות בברך: עברתי שלושה מיפויים - מיפוי פרפוזיה מיפוי עם כדוריות מסומנות ומיפוי עם מח עצם- וזאת התשובה שקיבלתי: סינוביטיס, נזק פטלופמורלי, סופראפטלר בורסיטיס בברך שמאל. אין במיפוי עדות לתהליך זיהומי בברך שמאל. מה פירוש הדבר? אשמח לתשובה, תודה דנה

סינוביה היא רקמה המרכיבה ומזינה את המפרק ונמצאת בתוך המפרק. סינוביטיס היא דלקת של הרקמה הזו. לא מדובר בעצמות המרכיבות את המפרק אלא ברקמות הרכות, כמו קופסית המפרק ואחרות. בבדיקה רואים קליטה מוגברת במקומות בהם יש פעילות מוגברת של בניית עצם. המפענח כותב שייתכן שמדובר בדלקת של רקמת הסינוביה. אני ממליץ לחזור לגורם ששלח אותך להדמיה על מנת לגבש תוכנית טיפול מתאימה. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית