עובד עצות - מים/דלקת חוזרת בברך.

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

12/02/2014 | 21:33 | מאת: TC

שלום רב. בן 31, עם מים בברך כבר חודשים ארוכים. עובד עצות ובינתיים נשלח שוב ושוב לאורתופד/ראומטולוג. להלן סיכומים אחרונים: תלונות: כאבים ונפיחות בברך שמאל מיוני 2013. אין סיפור של חבלה. מטופל באינטרפרון ואספירין בגלל טרומבוציטוזיס ראשוני. לפני כשנה וחצי בעיה דומה של נפיחות בברך ימנית שחלפה עם טיפול בניקור וכדורים (ארקוקסיה). ממצאים: תפיחות סינוביאלית ניכרת בברך שמאל. כאב בסוף טווחי תנועה. יציבות תקינה. בצילומי ברכיים א.מ.ל. ממליץ MRI בשאלה של VNS לפני החלטה על ניתוח ארתרוסקופי. להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך שמאל. הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המניסקוס בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. מודגם עיבוי והאדרה של הסינוביום – ייתכן כביטוי לסינוסיטיס, ללא עדות לתהליך היפרטרופי סינוביאלי מוגדר היטב. מודגמת ציססה פופליטאלית בקוטר 1.7 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 4.4 ס"מ. מודגם נוזל מתחת לציסטה הפופליטאלית בהיקף שריר התאומים המדיאלי – ייתכן כתוצאה מדליפה של הציסטה – דרושה קורלציה קלינית והמשך מעקב סונגרפי. ממליץ: חוות דעת ראומטולוגית בהקשר לטיפול לסינוביטיס הכרוני, כימי או ניתוחי? 23.01.14 ראומטולוג – הגעתי לניקור אבחנתי של הברך. הוצא נוזל צולול בכמות 20 סמ"ק הוזרק DIPROSPAN. בבדיקת מיקרוסקופ מעט תאים לבנים ספירה נשלחה למעבדה.

שלום,\ לצערי ללא איבחון מדויק אין באפשרותי להמליץ לך על דרך טיפול. תנסה לבדוק האם כירופרקט יכול לעזור לך. לעיתים עקב שינויים במבנה השלד והמפרקים נוצר לחץ במפרק הברך הגורם לדלקת. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית