כאב בברך שמאל, מדאיג

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

28/03/2011 | 01:31 | מאת: אורלי

שלום, בינואר 2010 התחלתי לעסוק בבביקרם יוגה (הזהרו אנשים, לא ללכת לשם) ובה תנוחה שעומדים על הרגל "נעולה" כהנחיית המדריכה, במשך זמן רב יחסית (אולי 2 דקות). לאחר דווקא מספר קטן של שיעורים הבנתי כי ברך שמאל שלי כואבת מאוד בעקבות אותה תנוחה. הפסקתי בפעילות המקוללת הזו לאחר 5 חודשים כשלמעשה אני לא עושה תנוחות מסוימות בשיעורים, ומאז הכאבים בברך באים ונשנים. מה שמעניין זה שבשיעורים בהם מדריכות אחרות היו משתתפות, שמתי לב שמדיכה אחת לא עושה את אותן תנוחות בדיוק שגרמו לי לבעיות! אבל יכול להיות שגם היתה לי רגישות זניחה מאוד בברך עוד לפני. בכל אופן, לפני 3 שבועות בערך היה לי יום של הליכה מרובה על נעליים שטוחות ולא נוחות (אין בולמי זעזועים, זה כמו ללכת יחפה או משהו) ומאז כואבת אותה ברך. הדבר מפריע לי בפעילותי במכון כושר (מכשירי סקי/אובלי למשל, שפעילותם מכוונת לנזק מינימלי לברכיים) מה זה יכול להיות? שמעתי על בדיקה עם חומר רדיואקטיבי. כדאי לי לעשות אותה? הפעילות הספורטיבית חשובה לי מאוד. איזה פעילות אירובית מומלצת שלא נוגעת לברכיים חוץ משחייה? תודה רבה.

שלום אורלי, מאד קשה להמליץ ללא איבחון מדוקדק, מליץ לפנות לאורטופד לאיבחון ראשוני. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית