מחלת פרקינסון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/11/2000 | 10:46 | מאת: מאיה

רציתי לדעת האם תזונה נכונה יכולה להאט את קצב התפתחות מחלה זו? האם כל גורם מוסמך המתעסק בתחום הדיאטה יכול להתאים תפריט מתאים לכך או שיש להתייעץ עם רופא מטפל? איזה ויטמינים/או דברי מזון לחיזוק השרירים/עצבים ממולצים? בתודה מקרב לב, מאיה

26/11/2000 | 17:43 | מאת: סמדר בן נון

שלום מאיה, כל דיאטנית קלינית מוסמכת יכולה לייעץ לך בתחום. הצרה היא שאין הרבה המלצות תזונתיות שייחודיות לפרקינסון. כל חולה צריך לקבל המלצות המתאימות למצבו האישי. קיימות המלצות לגבי הגבלת צריכת ויטמין B6 מאחר והוא עלול לסייע לפירוק דופאמין, שהוא החומר המצוי בחסר אצל חולי פרקינסון, וכמו-כן המלצות לצרוך טירוזין, שהוא חומר מוצא של דופאמין. בפעם האחרונה שבדקתי את הנושא, התברר שלא ידוע על שיפור משמעותי אצל החולים שמקפידים על ההמלצות האלה . אם רוצים לנסות אפשר לקחת טירוזין בכדורים (ולהתייעץ עם רופא או דיאטנית קלינית לפני הקיחה) ולהגביל מזונות עשירים ב- B6 - שעועית ואפונה, אבוקדו, בטטות, דגנים מועשרים, סובין, שבולת שועל, שמרים, איברים פנימיים של בקר, טונה וסלמון. יש כל מיני נסיונות עם הגבלה של חלבון - אבל זה צריך להיעשות בהתאם למצב הפציינט.

08/01/2001 | 12:52 | מאת: אבי

מחפש חומר כתוב על הקשר שבין פרקינסון ופעילות גופנית,אצל מבוגרים וקשישים. אשמח לקבל כל הפניה לספרות הקיימת בנושא (בכל שפה) תודה.

מנהל פורום תזונה טבעית