שאלה לנירה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/05/2002 | 23:40 | מאת: קליאופטרה

היי נירה מצאתי טבלה שכתוב בה 700 קלוריות ל 100 גרם אגוזי פקאן 600 קלוריות ל 100 גרם אגוזים או פסטוקים או בוטנים קלופים 300 גרם לגרעינים שחורים ו 500 קל' לגרעינים לבנים אז כנראה שקבוקים שזה בוטנים עם ציפוי-הם אפילו יותר, משהו כמו 700 קל' ל 100 גרם. אז למה זה סביר ש 100 גרם אגוזים כל כך משמינים? הם בכלל לא מתוקים.ולמה עוד יותר משוקולד? זה הגיוני? (זאת היתה טבלה שהתפרסמה ממזמן בעיתון כמו ידיעות אחרונות או משהו כזה) תודה על התגובה ולהתראווות :)

לקריאה נוספת והעמקה
23/05/2002 | 12:54 | מאת: אביטל

אין קשר ישיר בין קלוריות ומתוק לרוב באמת מה שמתוק הוא עשיר קלורית אבל לא כל דבר. אגוזים למיניהם מכילים הרבה מאוד שומן (שומן בריא) קצת פחמימות ופחות מזה חלבונים אפשר ואף רצוי לאכול אגוזים באופן יומיומי, אבל לא מאה או אפילו חמישים גרם מספר יחידות (4-5) כל יום. ובנוסף, אני יודעת שהגירסאות הקלויות הן בריאות הרבה פחות אם כי לא זכור לי מאיזו סיבה

23/05/2002 | 13:23 | מאת: קליאופטרה

27/05/2002 | 10:05 | מאת: נירה אולנד

שלום קליאופטרה אגוזים ופיצוחים למיניהם מאד עשירים בשומן. בשומן יש פי 2 ויותר קלוריות לכל גרם, יחסית לסוכר. אגוזים ופיצוחים הם גם דלי מים במיוחד, הם מרוכזים מאד, ולכן ליחידת משקל יש להם ערך קלורי גבוה. זה לא אומר שצריך להתנזר מהם: באגוזים ופיצוחים יש הרבה ויטמינים, מינרלים, חלבון, שומנים בריאים ורצויים, והם מאד טעימים. אז אפשר לקחת חופן קטן, או לשבור 10 חצאי אגוז מלך לתוך סלט ירקות, או לפזר מעט זרעוני חמניה או דלעת קלופים מעל אורז מבושל. אפשר לקחת מהם את הטעם הטוב והיתרונות הבריאותיים, בלי להפריז בצריכה ומבלי שהם יפריעו לתהליך הירידה במשקל. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית