עצה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/11/2000 | 15:18 | מאת: מיה

שלום שמי מיה ואני בת 22. התחלתי ללמוד לפני חודש, יש לי בעיה עם האוכל שאני צריכה לקחת ללימודים (אני לומדת כמעט כל יום עד 17-30),אני בד"כ לוקחת יוגרט ושקית ירקות זה משביע אותי כי אני גם לא רגילה לאכול הרבה, אני אוכלת גם 2 פירות, אחרי הלימודים אני הולכת לאירובי ביו שעה לשעתיים. שאני חוזרת הביתה אני אוכלת סלט עם גבינה. האמת היא שקצת נמאס לי מהירקות אך מה עוד אני יכולה לקחת? (לא לחם כי אני לא אוהבת) מקווה שתעזרי לי מיה.

19/11/2000 | 19:48 | מאת: סמדר בן נון

שלום מיה, באוכל שלך חסרה קבוצת מזון אחת מאד מאד חשובה - הפחמימות המורכבות ! זו הקבוצה שמספקת לנו אנרגיה באופן מיידי, זו הקבוצה שהמוח משתמש בה כמקור אנרגיה בלעדי וזו הקבוצה שנותנת את הרגשת השובע, הרבה יותר מירקות או גבינה. לקבוצה הזו שייכים כל סוגי הדגנים, כולל לחם. אם את לא אוהבת לחם קחי איתך קרקרים, פתית, פריכונים או כל סוג אחר של מוצר דגנים. היום יש גם הרבה סוגים של לחם ואפשר לאכול לחם מדגן כמו שיפון או שיבולת שועל ולא רק מחיטה. אם לא לחם- יש גרנולה או קורנפלקס שאפשר לקחת גם בלי חלב, תירס מקופסה או אפילו בייגלה דל-שומן (יש כזה !) - העיקר שתכניסי לתפריט את המזונות הללו. חוץ משיפור הרגשת הרעב, תגלי שאכילת פחמימות תשפר גם את הריכוז ויכולת הלמידה - בגלל שהמוח כ"כ תלוי בקבוצה הזו. מעבר לזה - התפריט שלך חדגוני וחסר רכיבים חיוניים כמו ברזל, אבץ וויטמינים מקבוצת ה- B . אני מציעה לך לגשת לייעוץ תזונתי כדי ללמוד איך לשלב את כל קבוצות המזון בתפריט מבלי לחשוש מעלייה במשקל או מהשמנה ! בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית