תזונה\פסיכיאטריה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/11/2000 | 16:18 | מאת: קארן

האם יש קשר בין רמת הסרוטניין במח לבין אכילת פחמימות?

16/11/2000 | 16:33 | מאת: שאול

אם יש לך בעיה גשי לרופא

16/11/2000 | 18:40 | מאת: adi

לקארן שלום, אני לא יודעת על הקשר בבירור, אבל לפי מה שידוע לי, המוח הוא צרכן הפחמימות הגדול ביותר. עדי

17/11/2000 | 13:01 | מאת: סמדר בן נון

שלום קארן, הקשר ברור ומובהק: לאחר אכילת פחמימות מופרש בגוף אינסולין, שמזרז את כניסת כל חורמי המזון לתאים, גם את כניסת חומצות האמינו, שהן אבן הבניין של החלבונים. רק חומצת אמינו ספציפית בשם טריפטופן לא נכנסת לתאים כי היא קשורה לחלבון מסויים בדם. זה גורם לריכוז של הטריפטופן בדם לעלות. טריפטופן היא החומר שממנו מיוצר הסרוטונין במוח,כלומר לאחר ארוחת פחמימות גוברת השפעת הסרוטונין. סרוטונין מרגיע ומשפר את מצב הרוח ולכן ניתן להסביר בצורה הזו את ההשפעה המרגיעה של הפחמימות על הדכאוניים (תסמונת התאווה לפחמימות), שגורמת להם להשמנה.

מנהל פורום תזונה טבעית