חמוצים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/04/2002 | 00:46 | מאת: שלמה

ראיתי כי ירקות כמו מלפפון, עגבניה , פלפל , כרוב , חצילים , וכ"ו ניתן לאכול ללא הגבלה (בסלט או ככה סתם) בדיאטה וגם לא (כי זה כניראה לא משמין) האם זה נכון? אם זה נכון, האם הדבר נכון גם לגבי חמותים - כמו מלפפונים במלח . בחומץ , כרוב כבוש, פלפל חריף (מאלו שיש בקופסאות שימורים - הירוקים הקטנים המוחמצים)? אנא ענו לי תודה

01/05/2002 | 19:10 | מאת: נירה אולנד

שלום שלמה ירקות טריים, מבושלים, אפויים וצלויים אפשר לאכול ללא הגבלה, כל עוד מוסיפים להם כמות שמן קטנה ומדודה (כי אמנם הירקות לא משמינים, אך השמן כן). הסיפור קצת שונה עם ירקות כבושים- אמנם כמות הקלוריות לא השתנתה, אך כמות המלח השתנתה, ועלתה בהרבה. ירקות כבושים מאד עשירים במלח, ואכילת מלח בכמות בלתי מוגבלת די בעייתי בריאותית: עומס מיותר על הכליות, אפשרות לעליה בלחץ הדם, אפשרות ליצירת בצקות, עומס יתר על הלב- כולם יכולים להגרם מאכילה מוגזמת של מזונות מלוחים מאד (וזה כולל גם זיתים, פיצוחים מכל הסוגים, שימורים באופן כללי, דגים מלוחים וכד'). אז להוסיף 1-2 מלפפונים חמוצים לארוחה זה טעים ולא מזיק, לבסס את המזון היומי שלך על מזונות מלוחים מידי- לא מומלץ. בתיאבון.

02/05/2002 | 11:57 | מאת: שלמה

פרט לבעיה של המלח (נניח שאין לי בעיה עם צריכת מלח) האם מבחינה קלורית - השמנה יש בעיה עם ירקות כבושים / חמוצים או שדינם כדין ירקות טריים = אכילה ללא הגבלה (שוב בהתעלמות מפקטור המלח לרגע)?

מנהל פורום תזונה טבעית