כולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/11/2000 | 20:47 | מאת: אסתי

שלום סמדר! לאבי נמצא לאחרונה כולסטרול גבוה בדם (270). אבי הוא במשקל הנכון ומתעמל פעמיים בשבוע ועובד דיי קשה. מאז שהתגלה לו כולסטרול גבוה הוא מפחד לאכול, מתוסכל ועייף. חשוב לי לציין שבבית אוכלים הרוב פירות וירקות ללא הרבה שמן. אנו לא מבינים את הסיבה לכולסטרול הגבוהה, האים יכול להיות שזה כתוצאה ממתחים או משהו כזה. לעזרתך אודה. אסתי.

15/11/2000 | 19:53 | מאת: סמדר בן נון

שלום אסתר, כדאי לדעת שהגוף מייצר יותר מ- 50% מהכולסטרול, ודרך התזונה אפשר להשפיע עד גבול מסויים. לפעמים הגוף מייצר יותר והתזונה תשפיע על חלק קטן מהרמה בדם. למצב הנפשי יכול להיות קשר, אבל לא תמיד. קודם כל עליו לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ, כדי שתרגיע אותו ותברר ע"י אנמנזה מדוייקת שתיקח ממנו מה הוא אוכל והאם יש לאוכל השפעה. לא רשמת מה היה היחס בין הכולסטרול ה"טוב" וה"רע" - גם לכך יש משמעות. בינתיים אתם יכולים לקרוא את סדרת הכתבות שכתבתי למגזין האתר בנושא כולסטרול - תכנסו לארכיון ותחפשו את המאמרים בנושא : תזונה. חשוב לציין שהמרכיבים במזון שמשפיעים על רמות הכולסטרול בדם כוללים שומן רווי (בכתבה יש פירוט) וגם חטיפים, בצקים ודברי מאפה - אם הם נאכלים בתדירות גבוהה ובכמויות גדולות. הרבה בריאות - ולא לדאוג !

מנהל פורום תזונה טבעית