מינרלים ואבץ

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/11/2000 | 12:17 | מאת: דלית

למה אבץ טוב בגוף ובאלו מאכלים הוא נמצא? כנ"ל לגבי מינרלים. בנוסף, כמה כוסות מים יש לשתות (אני בת 29 וגובה ממוצע) בהתחשב בעובדה שכל יום עושה שעת ספורט שגורמת להזיע. תודה

13/11/2000 | 18:49 | מאת: סמדר בן נון

שלום דלית, אבץ הוא רק אחד ממכלול של מינרלים שמצויים בגוף, ביניהם ברזל, סידן, מגנזיום ועוד ועוד, שלכל אחד תפקיד משלו. תפקידי האבץ רבים מאד. הוא משמש כחלק מההרכב של חומרים שמשתתפים בבניית ה- DNA שלנו (החומר התורשתי), כלומר הוא חשוב מאד לתהליכי הגדילה וההתפתחות. בנוסף, הוא חשוב לריפוי פצעים, לייצור תאים, כולל תאי זרע וביצית (תפקיד בפוריות), לתחזוקת רקמות הגוף בכל מיני מערכות: מערכת העיכול, החיסון ועוד ועוד. מקורות מהמזון: בשרים מכל הסוגים, כולל דגים ופירות ים, ביצים. מהצומח - קטניות, אגוזים, שקדים ועוד. כמות הכוסות שיש לשתות מתשנה מאדם לאדם. חשוב לבדוק לפי צבע השתן ואז אפשר לדעת - ככל שהשתן כהה יותר, צריך לשתות יותר. בעיקרון רצוי להחזיר לגוף את אותה כמות הנוזלים שהכליות אמורות להפריש: בין 1.5 ל- 2 ליטר נוזלים. לרוייה !

מנהל פורום תזונה טבעית