ויטמינים בהריון???

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/11/2000 | 17:35 | מאת: ע

שלום, ברצוני לברר אלו ויטנים לקחת בהריון ? אני מנסה לאכות נכון ובריא אבל נדמה לי שתוספת של ויטמינים לא תזיק לי ....על מה את ממליצה ? והאם אין בכך "התנגשות" אם לקיחת כדורי תמצית פולת וה-פרנטרל ? תודה רבה

11/11/2000 | 19:36 | מאת: סמדר בן נון

שלום ע. ומזל טוב ! חומצה פולית היא אחד מהויטמינים שנמצאים בכדור המולטיויטמין שנקרא פרה-נטל, אך הכמות שנמצאת בכדורי המולטיויטמין לא עונה על הצורך המוגבר של הגוף בחומצה פולית בשליש הראשון של ההריון. לכן אפשר לקחת כדור של חומצה פולית בנוסף על כדור המולטיויטמין, ולא תהיה "התנגשות". בעיקרון - אם אוכלים תפריט מגוון המכיל את כל אבות המזון, ואם לא מרגישים עייפות או חולשה מוגברת בהריון - אין הכרח לקחת ויטמינים. יש לבדוק גם רמות ברזל כדי לדעת האם לקחת כדורי ברזל. מעבר לכך, אין זו חובה לקחת ויטמינים אבל אם רוצים לקחת - זה לא יזיק. עדיף לקחת מולטי ויטמין שמותאם להריון מבחינת כמויות הויטמינים, כמו פרה נטל או "מטרנה" ( הכוונה לכדורי הויטמינים ולא לתחליף החלב...).

מנהל פורום תזונה טבעית