סכרת

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/04/2002 | 15:41 | מאת: רוית

שאלתי אולי לא קשורה לפורום אבל האם תשוקה עזה לדברי מתיקה (בחודשיים האחרונים) יכולה להעיד על איזושהי בעיה, מבחינת חוסר/עודף סוכר בגוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/04/2002 | 16:02 | מאת: לזר

שלום רוית, שוקולד או סוכר לא עושה סוכרת! יש לכך קבלות מלפני 20 עד 30 שנה. בשוקולד יש שומן. זה חשוב, אם את דורשת מעצמך לאכול כמות מוגבלת של שומן ביום. זהו. לחם רגיל רע בהרבה משוקולד - תאמיני לי. אני סוכרתי ואני מעדיף שוקולד על פני הלחם הרגיל. נכון שאת לא מסכימה? יהיה כך! רבים פה לא יסכימו איתי, אבל אני יכול להדגים לך זאת.

09/04/2002 | 16:26 | מאת: רוית

היי לזר, תודה רבה על תשובתך, הייתי בטוחה שתענה. אני קוראת קבועה (אומנם פסיבית) בפורום זה ואני מכירה את תשובותיך ומשכילה מהן. אם כן, טעיתי, וכנראה שזו סתם תשוקה זמנית (אני מקווה). אשמח אם תפרט לי קצת יותר, אם תוכל.

12/04/2002 | 19:55 | מאת: נירה אולנד

שלום רוית לצערי מפאת חוסר זמן אני לא קוראת את כל הדיון ומתייחסת לשאלה המקורית: התשובה היא לא. סימנים לסוכרת הם צימאון חריג, השתנה מרובה, פה יבש, רעב מוגבר, ובמקרים קשים יכול להיות גם טשטוש ראיה, כאבי ראש, עייפות, ירידה פתאומית במשקל. תשוקה למתוק יכולה לנבוע מסיבות שונות, גם פסיכולוגיות וגם בגלל "מעגל הסוכר" לפעמים אנחנו נכנסים למצב שבו אנחנו אוכלים יותר מידי מתוק, רמת הסוכר עולה בבת אחת גבוה, ויורדת באופן תלול, ואז אנחנו חשים תשוקה חזקה למתוק, גם אם באופן כללי אנחנו בריאים ואין לנו כל חשש לסוכרת. על מנת לצאת מהמעגל הזה כדאי לאכול פחמימות מורכבות, כמו לחם מקמח מלא, אורז מלא, בטטה עם הקליפה, כוסמת, גרעיני חיטה שלמים מבושלים, דייסת קוואקר וכד'. אז אנחנו מספקים לגוף את הפחמימות שהוא דורש, אך בעקבות אכילתם רמת הסוכר עולה באופן מתון ואיטי יותר, וכך אנחנו יוצאים מהמעגל. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית