דיאטה דלת פחמימות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/11/2000 | 10:09 | מאת: ש.

אני סובלת מוסטיבוליטיס (דלקת מבוא העריה) ומפטרת חוזרת בנרתיק. מרפא סיני אצלו אני מטופלת נתן לי דיאטה עשירה בירקות וחלבונים, והמליץ לא לאכול פחמימות בכלל עד 18:00. כמו"כ אני לא אמורה לאכול שמרים ולחם מקמח לבן בגלל הפטריות בנרתיק. האם יש הגיון בדיאטה הזו? ולחילופין, האם יש בה סכנה? אציין כי אני בחורה רזה מאד שלא עוסקת כמעט בפעילות גופנית.

09/11/2000 | 18:10 | מאת: סמדר בן נון

שלום לש. וסטיבוליטיס הוא מקרה "קשה לפיצוח" שהרופאים עצמם לא מוצאים לו פיתרון ולכן אחת הדרכים היא לנסות ע"י שינוי הרגלי תזונה. אני עצמי מציעה דיאטה דלת אוקסלט לאחר שקראתי מספר מחקרים בנושא. אף דרך לא הוכחה באופן חד משמעי כנכונה וצריך פשוט לנסות. לגבי הדיאטה שלך - אינני רואה סיבה להגבלת הפחמימות לשעה מסויימת אבל צריך לשאול את המטפל לגבי השיטה הסינית. לגבי השמרים והקמח - אכן ידוע שפטרייה משגשגת יותר טוב על רקע תזונתי של קמח וסוכר לבן וכדאי לנסות להימנע - ואז לראות מה ההשפעה. בקיצור - אין כלל אחד ויחיד שמתאים לכולן ויש כמה דרכים לגשת לפיתרון הבעיה. כל שנותר לי הוא לאחל לך בהצלחה ! נ.ב. את יכולה לקרוא על הדיאטה דלת האוקסלט בפורום זה. לחצי על "חיפוש" והקלידי "אוקסלט".

מנהל פורום תזונה טבעית