סיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/04/2002 | 19:43 | מאת: shoshi

היי, קראתי כי כמות הסיבים שמומלץ לצרוך היא בין 20-30 ג' ליום או 17 ג' לכל אלף קלוריות. האם היחס האחרון נכון ומומלץ? (17 ג') האם עודף בסיבים תזונתיים יכול להוות בעיה ? (למשל 40 ג' ל-1000 קל') ושאלה אחרונה חביבה, האם עודף סיבים שכזה יכול לגרום לגזים במערכת העיכול? סליחה על העומס והמון תודות, שושי

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2002 | 01:00 | מאת: לזר

שושי, אם מישהו מצא קשר בין קלוריות לסיבים שיבושם לו. לפי דעתי אין שום קשר. נכון, הנורמה קובעת 25 גרם סיבים ביום. אם כבר, אז הפחמימות שבסיבים מספקות קלוריות בהתאם לחישוב: כל פחמימה = 4 קלוריות, אבל, לידיעתך, קיימות פחמימות זמינות ולא זמינות. אין לקחת בחשבון את הלא זמינות. זה סיפור לפעם אחרת. שוב נכון, הסיבים עושים גזים, משום שחלק מהם סופגים נוזלים, מתנפחים ונשארים זמן רב בגוף לפני פינוי. חלקם לא פריקים בגוף. לבסוף, החלוקה הולכת כך, שמתוך ה-25 גרם סיבים, צריך לאכול 16 גרם סיבים שנמסים והיתרה לא נמסים. יש כמובן הבדל. הדרך הטובה, הזולה והטעימה ביותר לקבל סיבים משני הסוגים היא לקנות בחנויות הטבע שיבולת שועל ודגנים נוספים, לערבב, להוסיף מים או חלב חם ולגמור את המנה הדרושה כבר בבוקר. הפירות והירקות מספקות מעט מדי. הם לא "ברמה" שאפשר להסתפק בהם. הדרך המתוחכמת ביותר לקבל סיבים היא להשתמש בחומר הקרוי גואר-גום באבקה ולא קפסולות. 3 כפות מהאבקה עם 2 כוסות מים בתוספת טעם אישי מסיים את כל העינין בלי קלוריות ובלי סיפורים של כמה ולמה. כל טוב

04/04/2002 | 18:49 | מאת: סיסי

שימי לב : הסובלים ממחלות דלקתיות של המעי צריכים להיזהר מאכילת סיבים.

05/04/2002 | 20:51 | מאת: נירה אולנד

שלום שושי יופי שאת אוכלת הרבה סיבים, אני מקוה שמקור הסיבים הוא במזון ולא בתוספי סיבים. בדרך כלל נהוג לחשוב שבין 20 גרם ל 35 גרם סיבים ביום היא כמות מספיקה וטובה, אך נראה לי שגם קצת יותר יכול להועיל. כן, כפי שחשדת כמות רבה של סיבים בהחלט יכולה לגרום לגזים. הסיבה לכך היא שחיידקי המעי הגס מצליחים לפרק באופן חלקי חלק מהסיבים שמגיעים אליהם, והפירוק הזה יוצר גזים. אין הרבה מה לעשות בעניין, בני אדם כפי הנראה אמורים לייצר גזים, בדיוק כמו כל בעלי החיים האחרים שאוכלים מזונות צמחיים. אם את אוכלת כמות סיבים גדולה, חשוב מאד שתקפידי על שתיה מספקת, של לפחות 10 כוסות שתיה ביום, ללא קפאין. הסיבים זקוקים למספיק נוזלים על מנת לספוג אותם, לתפוח ולמלא את תפקידיהם החשובים במערכת העיכול. בתיאבון.

06/04/2002 | 11:50 | מאת: shoshi

היי, תודה על התשובה המהירה. אני אוכלת דגנים עשירים בסיבים...אך אני לא יודעת כמה מהם מסיסים וכמה לא... על הקופסא כתוב שהדגנים מכילים סובין חיטה וסובין תירס ואין פירוט לגבי האחוז של כל אחד מהם. אלו הם דגני ה-fiber1 של נסטלה. האם תוכלי לעזור לי ולומר לי אם אני לא מקלקלת לעצמי יותר.... שוב תודה, שושי

מנהל פורום תזונה טבעית