אומגה 3 אומגה 6
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לכל המשתתפים באיזה מאכלים יש אומגה 3 ובאיזה אומגה 6 ?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום חנה אומגה 6 הם כל השמנים הצמחיים שאת מכירה: שמן תירס, סויה, חמניות, חריע, קנולה (בחלקו) וכד'. אומגה 3 הם השמנים שנמצאים בדגים שחיים במים קרים (מי ים צפוניים מאד או דרומיים מאד). דגים אלה הם למשל סלמון נורבגי, הרינג, סרדינים, מקרלים, שפרוטים. דגים אחרים שחיים בים כמו הליבוט, בקלה וכד' מכילים מעט מאד שומן בכלל. שמן זית, שמן שקדים, שמן קנולה (בחלקו), אבוקדו וכד' מכילים שומן שאינו אומגה 3 ואינו אומגה 6, והוא נקרא שומן חד בלתי רווי. כל השמנים הללו רצויים לנו, לכל סוג יש תפקידים והשפעות משלו. בגדול התפריט הישראלי מכיל יותר מידי אומגה 6 ופחות מידי אומגה 3, ולכן תמיד כדאי להפחית מהשמנים הצמחיים, ולהוסיף יותר דגים עשירים באומגה 3 לתפריט. בתיאבון.