שומן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לדעת את היחס המומלץ לצריכת שומן רווי, שומן חד בלתי רווי, שומן רב בלתי רווי, חומצות שומן מסוג אומגה 3 וחומצות שומן מסוג אומגה 6 ואת היתרונות והחסרונות של סוגי השומן השונים.
שרון, לא את הכול אני יודעת, אבל: שומן רווי - נמצא בבשר, מיונז, גבינות שמנות - והוא ממש לא רצוי!!!! שומן בלתי רווי - מצוי בשמנים מן הצומח (מרגרינה היא שומן צמחי שעבר הידרוגנציה, ולכן היא שומן רווי) - דיי מומלץ (אין לי מידע בדוק לגבי שמן קוקוס ושמן דקלים(. שומן חד בלתי רווי - שמן זית, טחינה ואבוקדו - הכי מומלץ!!!! אומגה 3 - מצויות בדגים והן מפחיתות התקפי לב (לפי המידע שיש בידי(. עדי
שלום שרון הפורום הוא לא המקום המתאים לתת לך הרצאה מקיפה בנושא המאד מורכב הזה. לכן, מקוה שתסתפקי ביחסים בין סוגי השמנים: בתזונה המערבית שומן אמור להוות עד 30 אחוזים מכלל הקלוריות בתפריט היומי. מתוך 30 האחוזים החלוקה היא כדלהלן: בין 5 ל 10 אחוזים (מסך הקלוריות היומי) שומן רווי (שומן מן החי, קוקוס ודקלים) בין 5 ל10 אחוזים שומן רב בלתי רווי, שעדיף שיכלול גם אומגה 3, שמגיע מדגי ים ממים קרים וכל היתר- שומן חד בלתי רווי, שרצוי שיהיה העיקרי: שמן זית, שקדים, קנולה. הגוף צריך את השומן החד בלתי רווי והרב בלתי רווי. אנחנו יכולים לחיות מצויין ללא השומן הרווי, שמשמש בגוף רק לאנרגיה,ואם אנחנו משמינים- אפשר להוריד אותו מהתפריט ללא חשש. בתיאבון.