שומן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/01/2002 | 22:01 | מאת: שרון

רציתי לדעת את היחס המומלץ לצריכת שומן רווי, שומן חד בלתי רווי, שומן רב בלתי רווי, חומצות שומן מסוג אומגה 3 וחומצות שומן מסוג אומגה 6 ואת היתרונות והחסרונות של סוגי השומן השונים.

לקריאה נוספת והעמקה
14/01/2002 | 22:39 | מאת: adi

שרון, לא את הכול אני יודעת, אבל: שומן רווי - נמצא בבשר, מיונז, גבינות שמנות - והוא ממש לא רצוי!!!! שומן בלתי רווי - מצוי בשמנים מן הצומח (מרגרינה היא שומן צמחי שעבר הידרוגנציה, ולכן היא שומן רווי) - דיי מומלץ (אין לי מידע בדוק לגבי שמן קוקוס ושמן דקלים(. שומן חד בלתי רווי - שמן זית, טחינה ואבוקדו - הכי מומלץ!!!! אומגה 3 - מצויות בדגים והן מפחיתות התקפי לב (לפי המידע שיש בידי(. עדי

17/01/2002 | 19:02 | מאת: נירה אולנד

שלום שרון הפורום הוא לא המקום המתאים לתת לך הרצאה מקיפה בנושא המאד מורכב הזה. לכן, מקוה שתסתפקי ביחסים בין סוגי השמנים: בתזונה המערבית שומן אמור להוות עד 30 אחוזים מכלל הקלוריות בתפריט היומי. מתוך 30 האחוזים החלוקה היא כדלהלן: בין 5 ל 10 אחוזים (מסך הקלוריות היומי) שומן רווי (שומן מן החי, קוקוס ודקלים) בין 5 ל10 אחוזים שומן רב בלתי רווי, שעדיף שיכלול גם אומגה 3, שמגיע מדגי ים ממים קרים וכל היתר- שומן חד בלתי רווי, שרצוי שיהיה העיקרי: שמן זית, שקדים, קנולה. הגוף צריך את השומן החד בלתי רווי והרב בלתי רווי. אנחנו יכולים לחיות מצויין ללא השומן הרווי, שמשמש בגוף רק לאנרגיה,ואם אנחנו משמינים- אפשר להוריד אותו מהתפריט ללא חשש. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית