חומצת שתן-gout

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/01/2002 | 12:01 | מאת: איציק

יש לי gout מזוהה כ-3 שנים ואני מטופל באופן שוטף (1+1 ביום) ב- colchicine ו- alloril . בתקופה זו היתה בהתחלה ירידה משמעותית בנתון המספרי-4.9 לפני שנתיים ומאז עלייה הדרגתית עד ל- 7.7 כיום (המקסימום המומלץ-8.5). כל זאת למרות שלא שיניתי את דרכי התזונה- אני מרבה באכילת פירות וירקות טריים, מעט מאד ולעיתים רחוקות-בשר, הרבה טבעול לסוגייו וכו'... מתעמל- כושר משקולות ואירובי- 3 עד 4 פעמים בשבוע.... אני בן 41. ולשאלתי: האם תוכלי לפרט לי מה מותרו מה אסור???????? כלומר איזה פירות -ירקות-איזה בשר או דג (אם בכלל) וכו'-אני די נבוך ....כיון שאני אף פעם לא ממש יודע מה טוב ומה לא ... בפרט לאור העובדה שאני מטופל בכדורים ואני די משתדל בתזונה.... אודה לך אם בהתייחסותך תתיחסי גם לעובדה שאני עומד לנסוע תוך חודש לחצי שנה למזרח ולאיזור אוסטרליה- ניו זינלנד והתזונה שלי תהיה תלויה הרבה במה שמציע אותו איזור של העולם. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
07/01/2002 | 17:43 | מאת: יעל

דוקא טבעול לסוגיו? נכון מוצרי טבעול טעימם, אבל הם מלאים מלח......

07/01/2002 | 18:26 | מאת: איציק

ו.......??....מה זה אומר? אפשר אולי לפרט קצת יותר!?

08/01/2002 | 20:11 | מאת: יחזקאל

דיאטנית, והתשובה היתה שדי ירדו בשנים האחרונות מדיאטה דלת פורינים כטיפול לגאוט. המליצו לי על טיפול תרופתי - כנראה מה שנותנים לך. בסוף התחמקתי מזה באמצעות ירידה במשקל שבעקבותיה רמת חומצת השתן ירדה - תחילה לערכים כמעט תקינים, ובסוף לערכים ממש תקינים. מהם המאכלים הבעיתיים? למיטב זכרוני: בשר אדום (גם הודו) אלכוהול דגים קטנים (סרדינים וכו') שוקולד פרי הדר עגבניות פטריות קטניות למיניהן בכל מקרה, דבר עם הרופא המטפל. יתכן שבשלב מסוים הוא ירצה להעלות לך את מינון התרופות.

08/01/2002 | 20:47 | מאת: נירה אולנד

שלום איציק כפי שכתב יחזקאל, כיום כבר פחות מטפלים בחולי גאוט באמצעות תזונה. הסיבה לכך היא שרוב (85%) החומצה האורית נוצרת מפעילויות פנימיות גופניות, ורק 15% מהחומצה האורית מגיעה ממזון. הדיאטה להגבלת החומצה האורית קשה מאד, מגבילה מאד, ותוצאותיה די עלובות. לכן ירדו מעניין הדיאטה. מה שבאמת יכול לשנות את התמונה הוא שמירה על משקל תקין. אם אתה בעודף משקל, כדאי בהחלט שתרד . אם אתה במשקל תקין, נסה לשמור אותו יציב, כי עליה או ירידה במשקל מעלים את יצירת החומצה האורית. אם אתה בכל זאת רוצה לשמור על דיאטה דלת פורינים (שבגוף יוצרים חומצה אורית), עליך להשתדל להמנע מ:אלכוהול כולל בירה, דגים, איברים פנימיים (כבד למשל), בשר, קטניות (כל סוגי השעועית היבשה, חומוס, אפונה, פול, עדשים, סויה), תרד, פיצוחים מכל הסוגים. בקיצור לא נשאר הרבה. הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות הוא להקפיד לקחת את התרופות, ולשמור על משקל תקין. בהצלחה ונסיעה טובה.

מנהל פורום תזונה טבעית