תזונה נכונה בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/10/2000 | 14:02 | מאת: ע

שלום, ברצוני לברר לגבי תזונה נכונה בהריון ? בכל המקומות כתוב באופן בסיסי והאם ניתן קצת לפרט יותר ? תודה רבה רבה

21/10/2000 | 17:18 | מאת: סמדר בן נון

שלום לע' ומזל טוב ! אין כללים מיוחדים של תזונה להריון. העיקרון הוא לשמור על תזונה מגוונת ולשלב את כל אבות המזון, לאכול 3 ארוחות עיקריות ביום ולא להגזים באכילת דברי מתיקה ומאכלים שומניים ומטוגנים - בדיוק כמו ההמלצות הרגילות. אם לפי בדיקות דם יש מחסור בברזל, יש לצרוך מזון עשיר בברזל (בשרים מכל הסוגים, קטניות ועוד ) או לקחת כדורים - תלוי בדרגת המחסור. כמו-כן להקפיד על צריכת סידן (מוצרי חלב בעיקר אבל גם טחינה, שקדים, כרוב וסלרי ועוד) ואבץ (בשרים מכל הסוגים, אגוזים וגרעינים, דגן מלא). יש אפשרות להתייעץ באופן אישי עם דיאטנית אם רוצים להתאים תפריט אישי, אבל אין דיאטה אחת ויחידה שהיא הכלל. בתאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית