מחסור בברזל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/12/2001 | 18:53 | מאת: דנה קול

לפני כמה ימי, בתרומת דם פשוטה, אובחנה רמת ההמוגלובין בדמי - 11.6 . נאמר לי שמספר זה הוא פחות מן המינימום (12). שאלתי: האם אכן כך הוא (אני בת 24 ומשקלי 50 ק"ג) ואכילת איזה סוג מזון תגביר את כמות הברזל בדמי ? (אבקש המלצות על פירות/ירקות ואוכל מגוון אחר עשירים בברזל).

לקריאה נוספת והעמקה
01/01/2002 | 01:06 | מאת: אסנת

בשר אדום, כבד, תרד, חסה ובכלל ירקות ירוקים, חצילים (אני חושבת)

01/01/2002 | 08:33 | מאת: אביטל

תעשי גם חיפוש בפורום יש פה תשובות מפורטות של הדיאטניות

01/01/2002 | 13:58 | מאת: יעל

מניסיון, תאנים מעלות את רמת הברזל מהר מאוד, אם תוסיפי כמה שקדים ביחד, התועלת תגבר, היום יש שפע של תאנים יבשות לפני טו בשבט, כדאי לך לקנות כמות שתוכלי להקפיא בטריותם. מלבד זה אל תשתי תה רגיל, או ירוק, אחרי או עם ארוחה, אלה סופחים את הברזל שבמזון,

02/01/2002 | 19:37 | מאת: נירה אולנד

שלום דנה בדרך כלל רמת ברזל של מתחת ל 11 נחשבת לאנמיה, ומתחת ל 10 נחשבת לאנמיה חמורה. תזונה עשירה בברזל בדרך כלל מספיקה כדי להעלות את רמת ההמוגלובין. יחד עם זאת, חשוב לשים לב, במידה ולא יהיה שינוי כעבור חודש, לחסרים אפשריים אחרים, כמו ויטמינים B6 ו B12, שגורמים אף הם לאנמיה, וניתן לזהותם די בקלות. מזונות עשירים בברזל נחלקים למזון מן החי ומן הצומח. הברזל שמקורו במזון מן החי נספג בקלות יחסית, ועדיף להתמקד בו, לפחות מנה אחת ביום. מקורות הברזל מן הצומח גם הם טובים, אך ספיגת הברזל מהם יותר קשה וחלקית. מקורות הברזל מן החי: כבד, בשר בקר, בשר הודו אדום, פסטרמה, עוף ודגים (בסדר יורד). מקורות הברזל מן הצומח: טחינה (עדיף טחינה מלאה, להשיג בחנויות טבע), קטניות כמו חומוס, שעועית לבנה, עדשים, פול, אפונה, אגוזים ופיצוחים, פירות יבשים. להגברת ספיגת הברזל מן הצומח כדאי להוסיף באותה ארוחה גם ירק או פרי עשיר בויטמין סי, שמשפר את הספיגה: עגבניה, פלפל, קולרבי, בצל ירוק, גויאבה, תות שדה, פרי הדר. בהצלחה !

מנהל פורום תזונה טבעית