פטריית שמרים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/10/2000 | 14:21 | מאת: טליה

קראתי לא מזמן על פטריית השמרים ודרכים לגילוייה. בטן תחתונה גדולה מהרגיל, רצון תמידי לאכול פחמימות וכו'. האם יש דרך להילחם בזה?

18/10/2000 | 15:11 | מאת: סמדר בן נון

שלום טליה, כנראה שאת מכוונת לפטריית הקנדידה שמתרבה כאשר מופר האיזון בין אוכלוסיית החיידקים ה"טובים" ל"רעים" בגוף. אצל כל אחד הסימפטומים של הקנדידה יכולים להשתנות - ובהתאם, גם הטיפול. לדוגמה: אם יש לך בעיות עיכול כמו ריבוי של גזים, בטן נפוחה לאחר ארוחות ועוד - מומלץ שתקחי תוספת של חיידקים "טובים" בכדור (יש לסולגאר - אצידופילוס, או לאלטמן - פרוביוטיק) בנוסף להמלצות תזונתיות שצריך להעביר לך בפגישה פנים-אל-פנים. כלומר, צריך ייעוץ אישי שמותאם לכל אחד בנפרד ואין פתרון אחיד לכולם. את מוזמנת לשאול גם בפורום האלטרנטיבי, שם תשמעי אולי מספר גישות לטיפול בבעיה .

מנהל פורום תזונה טבעית