ממתיקים מלאכותיים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/10/2000 | 07:48 | מאת: דאפי

שלום סמדר, מאוד באיחור, יצא לי לקרוא את תשובתך לשאלה שנשאל בנושא ממתיקים מלאכותיים, ולמען האמת- נבהלתי... אני "צרכנית כפייתית" (של סוכרזית בעיקר, אבל גם אספרטאם וכו')- ובכמויות מפחידות. בממוצע- אני צורכת בסביבות 60 כדורים ליום... אני מאוד אוהבת מתוק, ואסור לי להפריז בסוכר- כך שחשבתי שסוכרזית היא פתרון טוב... וכנראה שטעיתי!! שאלותיי הן: ראשית- מהם הנזקים העלולים להיגרם משימוש מופרז בממתיקים האלו? ושנית- איך אוכל "להיגמל" מהשימוש בהם, ועדיין 'להשביע' את דרישת הגוף למתוקים? (עליי לציין שאני לא אוכלת ממתקים, עוגות וכד'- גם כדי לא להפריז בסוכרים וגם (כמובן) מפחד הקלוריות...) תודה!

18/10/2000 | 15:50 | מאת: סמדר בן נון

שלום דאפי, הכמויות שלך נשמעות לי ממש דמיוניות - אני מציעה שיום אחד תערכי לעצמך רישום ובכל פעם שתוסיפי סוכרזית למשקה - תספרי, ותחשבי כמה יצא בסוף היום. בעיקרון - ממחקרים שנערכו בחיות ניסוי שקבלו כמויות גדולות של ממתיקים מלאכותיים נראה קשר בין סוגים שונים של סרטן, כמו סרטן שלפוחית השתן, לבין ההעמסה בממתיקים כמו סכרין (נמצא בסוכרזית). למרות שבאדם עוד לא גילו קשר כזה, ולמרות שהמנגנונים לא ברורים - לא הייתי מציעה לך לשבת ולחכות עד שיתברר הקשר ... לגבי ממתיקים כמו אספרטיים ואצסולפאם - בטיחותם לטווח ארוך עדיין דורשת מחקר. אספרטיים בכמויות גדולות יכול לגרום להפרעות במערכת העצבים מכאבי ראש ועד להפרעות בריכוז ובזיכרון אבל עדיין אין לכך הוכחות מדעיות. בכל מקרה - אם את מתכוונת להכנס להריון - מומלץ בכל מקרה להוריד למינימום את צריכת הממתיקים. כמויות מותרות לאדם - סכרין: עד 1000 מ"ג ליום. אספרטיים - 50 מ"ג לק"ג משקל ליום. אצסולפאם - 9 מ"ג לק"ג משקל ליום. תתחילי לקרוא את התויות ולחשב! ולגבי ה"התמכרות" - הכל בראש. את הגוף אפשר להרגיל לטעמים שונים, וביניהם גם את הסבילות למתוק. זהו תהליך שצריך להתבצע בהדרגה ואת יכולה גם להתייעץ עם דיאטנית שתלווה אותך בתהליך - אבל זה לא משימה בלתי אפשרית. בהצלחה!

18/10/2000 | 16:04 | מאת: סמדר בן נון

התעדכנתי לגבי כמויות הממתיקים שמותרות לאדם: סכרין - התקנה בישראל שונתה ל- 5 מ"ג לק"ג משקל גוף ליום. אצסולפאם - עד 15 מ"ג לק,"ג.

מנהל פורום תזונה טבעית