נשירת שיער עקב דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/08/2000 | 23:26 | מאת: יערה

שלום ! שערי היה בריא עבה מאוד ... אך לאחר הדיאטה שעשיתי ואכן הורדתי כמה קילוגרמים מיותרים שיערי התחיל לנשור בכמויות מפחידות . שפניתי לחברים וידידים אמרו לי שזה אולי בגלל הדיאטה . אבל אני חושבת שזה בגלל כל הקרמים בשיער שאני שמה . רציתי גם לידע אותך שגילי מאוד צעיר פחות מ18- ותופעה כזאת נוצרת בעיקר אחרי לידה . שאלתי היא האם הייתכן שזה יכול להיות בגגל הדיאטה הוא שזה בגלל שגילי עוד צעיר ועדיין מתפתחים שינויים בגופי . תודנ מראש יערה

08/08/2000 | 10:04 | מאת: סמדר בן נון

שלום יערה, התופעה שאת מתארת מאד שכיחה אצל מי שעושה דיאטה לא מבוקרת שמבוססת על פחות מדי קלוריות. ברגע שהגוף לא מקבל מספיק קלוריות הוא "נלחץ" ואז את מעט הקלוריות שהוא מקבל הוא מפנה רק לפעולות החיוניות ביותר, כמו פעולת הלב, המוח וכד' . צמיחת שורשי שיער היא פעולה שאיננה חיונית להמשך החיים, ולכן - היא עוברת ל"עדיפות שנייה" והקלוריות לא מופנות אליה. בנוסף, חוסר מינרלים וויטמינים (במיוחד ברזל, אבץ וויטמינים מקבוצת ה- B ) יחמירו את המצב. כמובן שבנוסף יש עוד סיבות לנשירת שיער כמו גורמים תורשתיים, מצבי לחץ ומתח ועוד. אני ממליצה מאד ללכת לייעוץ תזונתי מקצועי כדי שאפשר יהיה לדעת אילו רכיבים חסרים לך בתפריט והאם עלייך לקחת בינתיים תוספת ויטמינים או מינרלים עד ש"המחסנים" בגוף יתמלאו מחדש. מאחר והמקרים האלה מאד שכיחים, ואני נתקלת בהמון פציינטים שעושים דיאטות דראסטיות בלי פיקוח, אני מאד ממליצה - לא להתחיל דיאטה לבד. זה יכול לגרום לנזקים, קלים (כמו או נשירת שיער) ואפילו חמורים.

מנהל פורום תזונה טבעית