סוכרזית - לא בריא?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/10/2000 | 23:01 | מאת: אורי

ברצוני לדעת אם נכון הדבר כי ממתיקים מלאכותיים 1. מזיקים לבריאות. 2. הם לא עוזרים בחיסכון בקלוריות. האם יש ממתיקים מלאכותיים עדיפים (מבחינה בריאותית) ואם כן - אילו?? תודה רבה, אורי.

15/10/2000 | 21:16 | מאת: סמדר בן נון

שלום אורי , ממתיקים מלאכותיים מתחלקים לכמה סוגים: 1. ממתיקים המכילים סוכרים אלכוהוליים (נגמרים באותיות "Xול" כמו סורביטול) שמכילים בין 2-4 קלוריות לגרם. הם לא ידועים כמסוכנים אבל אם צורכים מהם בכמות גבוהה הם יכולים לגרום לבעיות עיכול כמו גזים ושלשולים ואף להצטבר בגוף ולהפוך לאבן בניין לשומנים בדם. נמצאים בעיקר בדברי מאפה דיאטטיים, ממתקים וסוכריות. 2. ממתיקים שאינם מכילים קלוריות כמו סכרין, אספרטיים ואצסולפאם-קיי (בעיקר בשתייה דיאטטית ומעדני חלב). מלבד ציקלמט שנחשד כמסרטן והוצא משימוש אין עדויות לרעילות בממתיקים אלה, למרות שמחקרים ממשיכים להיערך כל הזמן (חשד שאספרטיים בכמויות גדולות אולי מעורב בהפרעות במערכת העצבים). חשוב לציין שאם מדברים על סכנה - הכוונה לצריכה מופרזת באמת - למשל, 30 כדורי סוכרזית ליום או כמה ליטרים ליום של שתייה ממותקת !

16/12/2013 | 13:51 | מאת: מנחם

האם יש אמת בטענה כי שימוש בסוכרזית הנמכרת בקופסת לחיצה מזיקה לראיה?

מנהל פורום תזונה טבעית