קמטי פנים לאחר דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/10/2000 | 23:46 | מאת: יאיר

לאחרונה שמתי לב שבפנים ישנם מספר קמטים. חשוב לי לציין שהייתי בדיאטה דרסטית בה הפחתתי משקל ניכר. האם יש קשר בין הירידה במשקל לקמטים שנוצרו. על פניו ניראה לי שכתוצאה מההפחתה המשמעותית העור המתוח רפה. האם יש קרמים ו/או טיפול כלשהוא לשם החזרת העור לקדמותו ?

11/10/2000 | 17:20 | מאת: סמדר בן נון

שלום יאיר, יש קשר בין יצירת קמטים לאחר הרזייה, בדיוק מהסיבה אותה ציינת. העור שהיה מתוח על גבי שכבת שומן הוא רפוי יותר כי תאי השומן התרוקנו מתוכנם. הדבר נכון עוד יותר כאשר מדובר בדיאטה דראסטית (הנה עוד סיבה מדוע לא לבצע דיאטות כאלה!). לגבי קמטים שנוצרים בגוף אני יודעת שהפיתרון הוא בד"כ התעמלות מחטבת אבל לגבי הפנים - אין לי מושג ואפשר להתייעץ עם קוסמטיקאית. אבל יש לי הרגשה שלא תצטרך לדאוג לזמן רב מפני שברוב המקרים של הדיאטות הדראסטיות - תאי השומן חוזרים ומתמלאים מחדש...

מנהל פורום תזונה טבעית