דיאטת פחממות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/10/2000 | 10:52 | מאת: אהרון

מה זה דיאטת פחממות, ואך מיסמים אותה.

09/10/2000 | 22:22 | מאת: אורנה

דיאטה דלת פחממות הינה דיאטה המבוססת על ע"פ סיפרו של ד"ר אטקינס ועיקרה צריכה מוגבלת ביותר של פחממות . כלומר הגוף עושה שימוש בשומנים ליצירת אנרגיה פעולה שבד"כ נעשית ע"י פחממות (השאלה ששאלתי את הדיאטנית האם הדיאטה טובה לכול אחד!)

10/10/2000 | 09:22 | מאת: סמדר בן נון

שלום אהרון, אם התכוונת לשאלתה של אורנה - מדובר ב"דיאטת אטקינס" - דיאטה המבוססת על שומן וחלבון ומעט מאד פחמימות בתפריט, כלומר בלי לחם, דגנים וירקות עמילניים. זו דיאטה שאיננה מתאימה לכל אחד, כי כל גוף בנוי ומגיב אחרת ולא אצל כולם הבעייה היא הפחמימות דוקא. יש כאלה שמורידים במשקל בעזרתה ויש כאלה שסובלים ממנה קשות ולכן היא לא מומלצת להם. בכל מקרה - בגלל כמויות השומן בתפריט יש לבצע בדיקות דם רמות השומנים בדם ושל תפקודי כבד מדי כמה חודשים ולבצע את ההוראות במדוייק, כולל לקיחת תוספות תזונתיות משלימות. זו איננה דיאטה פשוטה אלא דרך חיים. כל ההוראות מופיעות בספר על הדיאטה.

מנהל פורום תזונה טבעית