בעית השמנה שאינה כתוצאה מאוכל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/10/2000 | 06:42 | מאת: טל

שלום, אני סובל מבעית השמנה שאינה תלויה במזון שאני אוכל או בכמות. עברתי ניתוח לפני כמה שנים לאחר שכתוצאה מההשמנה צברתי מים בגוף בכמות שסיכנה את חיי ולכן ניתחו אותי בהדסה בירושלים, במהירות. לאחר הניתוח ירדתי כ 80 ק"ג במשך חצי שנה אך לפני כשנה וחצי התחלתי לעלות במשקל שוב. אני מאד מוטרד מהנושא, מסיבה בריאותית בעיקר. שמעתי שניתן לעשות בדיקת חילוף חומרים שבה בודקים את כמות הקלוריות שנשרפת במאמץ..? אם כן, אז היכן? או האם יש דרך אחרת לטפל בבעיה שלי , ומי מטפל? בתודה ושנה טובה טל

08/10/2000 | 12:56 | מאת: סמדר בן נון

שלום טל, קודם כל יש להבחין בין השמנה - שנובעת מצבירת שומן, לבין עודף משקל - שיכול לנבוע מצבירת נוזלים. יש מספר גורמים לצבירת נוזלים בגוף , שאני מניחה שרופא המשפחה שלך ניסה לשלול (אי-ספיקת לב, אי-ספיקת כליות ועוד). אם לא - יש לבדוק האם צבירת המשקל שלך מקורה משומן או מנוזלים - ולבדוק את הסיבות. לא ציינת איזה ניתוח בדיוק עברת ומה הרקע הרפואי והבריאותי שלך. ירידה של 80 ק"ג בחצי שנה היא מצב שדורש בדיקה רפואית מדוקדקת, מכל הכיוונים. ע"י בדיקת דם פשוטה אפשר לדעת מה מצב חילוף החומרים שלך (הורמון בלוטת התריס ובדיקות הורמונליות נוספות) ואין צורך למהר ולהוציא כסף על בדיקה יקרה כמו זו שציינת. לפי מה שכתבת לא נראה לי שערכו לך סדרת בדיקות מקיפה כמו שהיית צריך לעבור. תתחיל ברופא המשפחה ותבקש הפנייה לרופא אנדוקרינולוג, זאת בהנחה שנשללו סיבות פיזיולוגיות אחרות להשמנה. הרבה בריאות

מנהל פורום תזונה טבעית