ניתוח קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/08/2000 | 14:45 | מאת: יעל

אבקש לקבל הסברים לגבי מהלך הניתוח ומה קורה אחריו

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2000 | 19:03 | מאת: סמדר בן נון

שלום יעל, לגבי התהליך הכירורגי עצמו עדיף שתשאלי רופא כירורג (יש לנו בפורום) מאחר וכיום קיימים בארץ כמה סוגים של הניתוח, ולא אוכל לתת לך את כל ההסברים הניתוחיים המפורטים. העיקרון הוא - הקטנת הפתח דרכו נכנס אוכל לקיבה. מאחר וכמויות המזון שיכולות להיכנס לקיבה בכל ארוחה הן מאד קטנות, החולה מפחית באופן דראסטי את כמות הקלוריות שהיה רגיל לאכול ביום ויורד יפה במשקל. בימים ובשבועות הראשונים לאחר הניתוח החולה יכול לאכול רק אוכל נוזלי ואח"כ טחון בלבד. בנוסף עליו לקבל תוספת של ויטמינים ומינרלים ולהקפיד על לקיחתם. בהמשך, תוך מעקב תזונתי צמוד, הוא מכניס לתפריט יותר ויותר מאכלים והמטרה להגיע לתפריט מגוון המורכב מכל קבוצות המזון. יש חולים שעד השלב הסופי לא יאכלו לאכול מאכלים מאד קשים כמו גרעינים וקליפות של ירקות, או סטייקים מצד שני. כל חולה הוא מקרה אחר וכל אחד מגיב אחרת. אבל - וזה אבל חשוב - הניתוח הוא בקיבה בלבד ולא במוח, והשינוי הראשוני צריך להיות בחשיבה. אם החולה לא ישנה את צורת החשיבה שלו על אוכל ואת הרגלי התזונה שלו - הוא ישמין בחזרה בלי בעיות (היו כבר מקרים). אמנם סטייק ענק הוא לא יוכל להעביר בקיבה שלו, אבל מילקשייק, גלידות ושמנת כן! ומיצי פירות כן ! ועוד הרבה דברים. כלומר, הניתוח הוא כלי-עזר לחולה , שיקל עליו לשנות את צורת החיים ואת כל היחס שלו לאוכל ולכן חשוב מאד המעקב הצמוד, והמפגשים עם אנשי מקצוע שילמדו אותו על הרגלים נכונים ועל צורת אכילה חדשה לגמרי בשבילו. אם החולה יפנים את הערכים הללו - הוא יוכל לשמור על משקל תקין לכל החיים. אם כן, ניתוח כזה איננו התרופה המושלמת לבעיות ההשמנה. יש לציין שכמו בכל ניתוח, גם כאן יש סכנות ואחוז מסויים של סיבוכים ואי-הצלחות ויש לקחת הכל בחשבון. הרופאים לא מאשרים ניתוח כזה לכל אחד ובמקומות מסודרים יש ועדה מיוחדת שמראיינת את החולים ומחליטה מי יכול להיות מועמד לניתוח.

03/08/2000 | 13:01 | מאת: ח

לסמדר בן נון שלום רב !! בעלי עבר ניתוח קיצור קיבה לפני כ- שלושה חודשים הניתוח שבעלי עבר הוא גם טבעת בפתח הקיבה, וגם סיכות בקיבה עצמה. בעלי אכן היה צריך לעבור ועדה של קופ"ח לפני הניתוח (מידע זה הוא גם עבור יעל ששאלה לגבי הניתוח), וגם ביקור אצל פסיכיטר של הקופה. משקלו של בעלי לפני הניתוח 132 ק"ג, והיום 90.5 ק"ג, עליי לציין שהתקופה שאחרי הניתוח היא לא קלה, חודשיים רק נוזלים, ואח"כ אוכל טחון, ולמי שאוהב ורגיל לאכול זה מאוד קשה, כי גם בשתיה אי אפשר לשתות מהר אולי כוס אחת במשך 3/4 שעה. עד היום כשהוא כבר אוכל רגיל באופן שהוא מסוגל כרגע לאכול, קורה לו שהוא מקיא, זה מתחיל בגיהוקים רבים ואח"כ טיסה לשירותים להקיא. רציתי לשאול את סמדר בן נון, האם ניתוח גם של קיצור וגם טבעת ההשלכות והתופעות שלו שונות מניתוח רק של טבעת בפתח הקיבה ? ושאלה ליעל, מהו משקלך אם אפשר לדעת והאם ניסית הכל וניתוח הוא הפתרון, כי בעלי ניסה מלא דיאטות, ותמיד הוריד והעלה הכל, ואחרי הניתוח הוא היה עצבני, וכל דבר הכי קטן היה מרגיז אותו, הילדים הרעש, אני וכו' ההחלמה היא מאד קשה, צריך לקחת הכל בפרופורציות נכונות וזה לא קסם, צריך ממש לשנות אורח חיים. תודה וסליחה על ההודעה הארוכה. ח. סמדר בן-נון כתב/ה: ------------------------------- שלום יעל, לגבי התהליך הכירורגי עצמו עדיף שתשאלי רופא כירורג (יש לנו בפורום) מאחר וכיום קיימים בארץ כמה סוגים של הניתוח, ולא אוכל לתת לך את כל ההסברים הניתוחיים המפורטים. העיקרון הוא - הקטנת הפתח דרכו נכנס אוכל לקיבה. מאחר וכמויות המזון שיכולות להיכנס לקיבה בכל ארוחה הן מאד קטנות, החולה מפחית באופן דראסטי את כמות הקלוריות שהיה רגיל לאכול ביום ויורד יפה במשקל. בימים ובשבועות הראשונים לאחר הניתוח החולה יכול לאכול רק אוכל נוזלי ואח"כ טחון בלבד. בנוסף עליו לקבל תוספת של ויטמינים ומינרלים ולהקפיד על לקיחתם. בהמשך, תוך מעקב תזונתי צמוד, הוא מכניס לתפריט יותר ויותר מאכלים והמטרה להגיע לתפריט מגוון המורכב מכל קבוצות המזון. יש חולים שעד השלב הסופי לא יאכלו לאכול מאכלים מאד קשים כמו גרעינים וקליפות של ירקות, או סטייקים מצד שני. כל חולה הוא מקרה אחר וכל אחד מגיב אחרת. אבל - וזה אבל חשוב - הניתוח הוא בקיבה בלבד ולא במוח, והשינוי הראשוני צריך להיות בחשיבה. אם החולה לא ישנה את צורת החשיבה שלו על אוכל ואת הרגלי התזונה שלו - הוא ישמין בחזרה בלי בעיות (היו כבר מקרים). אמנם סטייק ענק הוא לא יוכל להע....

מנהל פורום תזונה טבעית