גבינה לבנה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/09/2000 | 11:39 | מאת: שלומית

בני בן ה- 9 אוכל לאחרונה קופסת גבינה לבנה (9%) ביום. לדעתי אין כאן שום נזק וזה מוסיף רק בריאות אבל בכל זאת רציתי לשמוע את חוות דעתך בנושא : האם זה תקין ולא נגרם כאן שום נזק (מאחר ורוב היום הוא אוכל רק גבינה אז הוא אוכל מעט מאוד ולפעמים בכלל איננו אוכל בשר) האם אין כאן עודף סידן (האם יש כזה מושג). בקיצור אודה לך אם תאמרי לי אם הוא יכול להמשיך במתכונת זו. תודה ושנה טובה.

01/10/2000 | 11:03 | מאת: סמדר בן נון

שלום שולמית, את בעצמך הבנת שמה שמזיק הוא לא אכילת הגבינה אלא חוסר האכילה של מוצרים אחרים... התפריט היומי צריך להיות מאוזן ומגוון, כלומר כזה המכיל את כל קבוצות המזון. אם בנך לא אוכל מוצרי בשר וגם לא קטניות (עדשים, שעועית) - יכול להתפתח אצלו מחסור בברזל. אם הוא לא אוכל מספיק ירקות ופירות - עלולים להתפתח מחסורים בויטמינים ומינרלים חשובים. כלומר - גיוון זה מה שחשוב. אם יש בעייה של עודף משקל הייתי מורידה את אחוזי השומן שבגבינה ל- 5% . אם לא - זה אמנם לא מזיק אבל מאד חדגוני ובא על חשבון מזונות אחרים שמכילים עוד רכיבים תזונתיים חוץ מסידן.

04/10/2000 | 14:29 | מאת: שירי

אני לא דיאטנית, אבל אני חושבת שאולי את יכולה לשכנע אותו לאכול עוד דברים ביחד עם הגבינה הלבנה. למשל: לטבול ירקות בגבינה, לאכול גבינה עם לחם, פשטידת ירקות עם גבינות (אם את רוצה אני אשלח לך מתכון), חביתה עם גבינות, וכו'... פשוט לברר איתו מה הוא אוהב לאכול ולהכין את המאכלים האלה (החסרים בתזונה שלו) כמו שהמליצה לך סמדר. בהצלחה!

מנהל פורום תזונה טבעית