מעבר לדיאטה צמחונית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/09/2001 | 11:17 | מאת: דגנית

אני בת 28 ומעוניינת להפסיק לאכול בשר (אך לא דגים) ולהמשיך לאכול ביצים (לא הרבה) מוצרי חלב.אני יודעת שמפסיקים לאכול בשר לאורך זמן נוצר חוסר בויטמין B12 (אבל שמעתי שיש טבליות של הויטמין) איך אני יכולה לסדר את התזונה שלי שלא שתהיה מאוזנת ככל האפשר) ?

לקריאה נוספת והעמקה
29/09/2001 | 09:10 | מאת: נירה אולנד

שלום דגנית כשאת עוברת לתפריט צמחוני, יכולים להווצר שני חסרים שחשוב לשים לב אליהם: 1. החסר המורגש ראשון הוא בדרך כלל החסר בברזל. בשר הוא המקור הטוב ביותר לברזל, ולעתים צמחונים, ובמיוחד נשים המאבדות דם בלידות ומידי חודש, סובלים מאנמיה של חוסר ברזל. כדי להמנע ממחסור בברזל עלייך להקפיד על אכילת מזונות שעשירים בברזל, ואינם בשר: טחינה (עדיף טחינה מלאה, להשיג בבתי טבע), קטניות (גרגרי חומוס, שעועית לבנה, עדשים, אפונה), אגוזים ופיצוחים, פירות יבשים, בחירת מזונות כמו קורנפלקס שמועשרים בברזל. הברזל ממקורות צמחיים נספג בגוף פחות טוב , וכדי להגביר את ספיגתו כדאי להוסיף באותה ארוחה ירק או פרי העשירים בויטמין C, ונאכלים טריים: פרי הדר, מיץ לימון טרי, גויאבה, מלון, תות שדה, עגבניה, פלפל, בצל ירוק, כרוב, קולרבי. 2. ויטמין B12 נמצא בעיקר בבשר ודגים, ובכמות פחותה גם בביצים ומוצרי חלב. אם את אוכלת מוצרי חלב, ביצים ודגים, אין לך כל סיבה לחשוש ממחסור בויטמין זה. הוא דרוש לגוף בכמויות מזעריות, ונאגר בכבד. גם טבעונים שאכלו בשר יכולים להסתדר שנים עם המאגרים שיש להם בכבד. אם מסיבה כלשהי תחליטי לא לאכול גם דגים ומוצרי חלב וביצים, אז בהחלט כדאי לקחת תוסף של הויטמין, עדיף במסגרת של קומפלקס ויטמיני B, או שמרי בירה מועשרים בויטמין B12. והערת אגב: צמחונות יכולה להיות דרך אכילה בריאה ומספקת, בתנאי שגם במסגרתה אוכלים באופן מאוזן ומגוון, מקפידים לכלול הרבה ירקות ופירות בתפריט, ומורידים למינימום את צריכת הסוכר ושומנים רוויים (מגבינות, חמאה, וכד'). בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית