מים מטוהרים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/07/2000 | 22:50 | מאת: דני

שלום לך סמדר בתקופה האחרונה רבו המאמרים על איכות המים. האם באמת יש צורך במטהרי מים בשיטת ה"אוסמוזה הפוכה" כדי לחסל את החנקות והמתכות הכבדות אשר במים? לפי כל הפרסומים מטהרי מים רגילים אינם מסלקים חנקות ומתכות כבדות. שאלה נוספת: האם בשימוש מתמיד במטהרי מים נוצר מחסור במינרליים? תודה מראש על התשובות

30/07/2000 | 15:33 | מאת: סמדר בן נון

שלום דני, השאלות שלך קשות והנושא מורכב ועדיין לא ברור. גם במכון התקנים, שם שאלתי, התשובות אינן חד-משמעיות. מה שידוע לי הוא : מטהרי מים בשיטת האוסמוזה ההפוכה אמורים לנקות את המים מכל המתכות והמינרלים המצויים שם עד שמה שנותר הוא כמעט מים מזוקקים. אבל - עדיין לא קיים תקן ישראלי רשמי למי שתייה מטוהרים ולכן צריך לברר לחוד אצל כל יצרן של מטהרי מים כדי לדעת מה המטהר שלו עושה. הסיבה שבגללה אני לא מעיזה לשתות מי ברז היא לא בגלל מתכות וחנקות, אלא בגלל חיידקים ומזהמים שונים שיכולים להסתנן בכל יום למי השתייה בגלל הזרמה "בטעות" של מי ביוב ושפכים תעשיתיים, בכל פעם ממקור אחר. בעניין החיידקים אינני יכולה לסמוך על מטהרים, מאחר ויש עדויות של הצטברות חיידקים מסביב למטהר עצמו. אבל - אין לי מספיק מידע על כך וצריך לבצע מחקר מקיף לגבי יעילות המטהרים. בקשר למינרלים - גם כאן הדיעות חלוקות באשר למידת הספיגה של מינרלים ממים, לעומת מזון. רוב המינרלים שאנו מקבלים מבחוץ מגיעים (אמורים להגיע) מהאוכל ולא מהמים, ועדיין לא ידוע עד כמה באמת נספגים המינרלים מהמים (יש חילוקי דיעות, למשל, לגבי יעילות ספיגת הסידן מהמים המועשרים). בקיצור - לא הייתי דואגת ממחסור מינרלים בגלל מים. גם כך לאנשים רבים יש מחסורים במינרלים "פשוט" בגלל תזונה לא מאוזנת... מקווה שעזרתי

מנהל פורום תזונה טבעית