הרעלת סוכר?!

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/09/2000 | 20:27 | מאת: ניר

שלום, הייתי מעוניין לדעת האם יש דבר כזה הרעלת סוכר? ואם כן לקבל על זה מעט פרטים, או מקורות טובים לקריאה. תודה

21/09/2000 | 21:31 | מאת: סמדר בן נון

שלום ניר, יכול להיות שאתה מתכוון לסוכרת, ובמיוחד למצב בסוכרת שנקרא :היפרגליקמיה, כלומר כאשר רמות הסוכר בדם גבוהות מאד. סוכר ברמות גבוהות יכול להתחבר לכל מיני מרכיבים חלבוניים שנמצאים בדם ולשנות את המבנה שלהם. כתוצאה מכך תיתכן פגיעה בתפקוד של כל מיני מערכות בגוף, כמו מערכת העצבים, הכליות, העיניים. לעוד פרטים - אתה יכול להמשיך ולשאול גם בפורום של הסוכרת. צריכת סוכר עודפת מהמזון בכמויות גדולות ולזמן ממושך יכולה "להפעיל" את המנגנון של מחלת הסוכרת אצל מי שמועד לכך. בנוסף, צריכה מוגברת של סוכרים תגרום לאגירתם בצורה של שומנים, מצב שיכול להוביל גם להשמנה, כמובן, וגם לרמות שומן גבוהות בדם, דבר שיפגע בזרימת הדם ובכלי הדם.

04/09/2019 | 14:16 | מאת: אלה

כמה סוכר אוכלים ומקבילים הרעלת סוכר? וכמה סוכר מותר לאכול ביום כמה כפיות?

מנהל פורום תזונה טבעית