חוסר בברזל והמוגלובין נמוך-שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/08/2001 | 11:26 | מאת: c

שלום רב, אני לאחר ניתוח קיצור קיבה (חודש אחרי),עוד בבי"ח ההמוגלובין שלי היה נמוך (8) ועכשיו הוא 11 . בבדיקות דם התגלה גם חוסר בברזל (37) למרות שאני נוטלת 30 טיפות פריפל (תוספת ברזל)ביום. אילו ירקות עשירים בברזל (שניתן לבשלם) ומה אפשר לעשות עוד מבחינה תזונתית בעתיד על מנת למנוע חוסרים אלו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2001 | 17:19 | מאת: נירה אולנד

שלום C מזונות עשירים בברזל הם קודם כל בשר בקר וכבד (בקר או עוף), הודו אדום ופסטרמה. מאחר והיכולת שלך לעכל מזונות כאלה כרגע די מוגבלת, את יכולה לנסות למצוא מזונות מבשר טחון שיש באפשרותך לאכול, או פטה כבד, או כבד קצוץ, וכד'. מן הצומח הברזל נספג קצת פחות טוב, אך הוא בכל זאת קיים ב: ירקות ירוקים כמו חסה, תרד, מנגולד, עשבי תיבול, קטניות (גרגירי חומוס, שעועית לבנה, עדשים, אפונה, את כול אלה אפשר לבשל ולטחון), טחינה (עדיף משומשום מלא, להשיג בחנויות טבע), אגוזים ופיצוחים. נסי למצוא מה מתוך הרשימה הזו את יכולה לאכול. כדי לאפשר לברזל מן הצומח להספג טוב יותר, כדאי ללוות את הארוחה עם פרי או ירק טרי המכיל ויטמין C: מלון, תות שדה, גויאבה, עגבניה, פלפלים מכל הצבעים, בצל ירוק, כרוב, קולרבי, פרי הדר או מיץ פרי הדר סחוט טרי. מאחר ומאז האשפוז ההמוגלובין שלך עלה, נראה לי שהכיוון הוא חיובי, ושעם הזמן רמת הברזל וההמוגלובין שלך ייתיצבו. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית