תמרים ופירות יבשים אחרים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/03/2014 | 22:58 | מאת: נונה

הי, הילדים שלי מאוד אוהבים פירות יבשים (ופירות בכלל) בעיקר חמוציות תמרים ומשמשים מיובשים. מה הערכים התזונתיים שלהם? פירות יבשים ידועים כבעלי ערך תזונתי רב האם זה נכון? מה באמת יש בהם? ברזל? סידן? אנטיאוקסידנטים? באיזו כמות (כמה צריך ביום מול כמה יש ביחידה...) מה ההבדל בין פירות אורגניים לאלו שלא? איזה זן של תמרים נחשב הבריא ביותר? ושאלה ספציפית על חמוציות - מה ההבדל בין אלו שממתיקים אותם בסוכר לאלו שממתיקים ברכז תפוחים או אוכמניות? הרי שניהם בסופו של דבר עם סוכר.... ההבדל במחיר הוא עצום לכן אני שואלת. סליחה על מבול השאלות. מעניין אותי מה הם מרויחים מהאכילה. תודה :-)

לקריאה נוספת והעמקה
15/03/2014 | 10:07 | מאת: טובה בר-שאן

נונה שלום אכן ערכים תזונתיים גבוהים אך מכילים ריכוז גבוה של סוכר .אבל עדיף אותם ממתקים אחרים . לצערי בפירות היבשים מוסיפים חומרים משמרים שגם מלבינים את הפירות היבשים בניגוד לפירות היבשים האורגנים . תמר לח מכיל הרבה סיבים ופחות סוכר . בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית