vitamins

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/12/2013 | 14:44 | מאת: מורן

שלום ידוע לי שחשוב לגוון בפירות וירקות ולאכול משלל הצבעים כדי לקבל את כלהויטמינים החשובים . לכל ירק/פרי יש את הצבע שלו ואיתו ובשל כך מכיל ויטמינים ומינרלים מסומים. שאלתי היא- בהנחה אשני מעונינת לגוון באכילה של הירקות כדי לקבל באמת את כל הויטמינים- האם זה משנה מאיזה פרי/ירק אני בוחרת לאכול? אסביר את כוונתי- למשל בעגבניה יש ליקופן בשל הצבע האדום- האם זה משנה אם אוכל עגבניה או ירק אדום אחר (למשל אבטיח)?שניהם אדומים ולשניהם יש ליקופן- האם זה משנה מאיזה מהם אצרוך את הליקופן? שאלה שניה היא- אני מעדיפה לאכול ירקות במקום פירות כדי לחסוך בצריכה קלורית/סוכר- אם ככה האם זה משנה אם אוכל את כל סוגי הירקות ובהם אגוון עם הצבעים במקום לצרוך פירות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
02/01/2014 | 19:44 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום בכל פרי וירק מלבד ויטמינים ומינרלים יש פיטוכימקליים יחודיים החשובים מאוד לגופינו , לכןן שווה לגוון . ב. גפ בפירות יש חומרים שלא תמצאי בירקות ואין לך מה לחשוש מסוכר כיוון שיש פירות דלי סוכר כמו למשל תותים שזו עונתם או רימונים שהוכחו כמורידי סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית