vitamins
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום ידוע לי שחשוב לגוון בפירות וירקות ולאכול משלל הצבעים כדי לקבל את כלהויטמינים החשובים . לכל ירק/פרי יש את הצבע שלו ואיתו ובשל כך מכיל ויטמינים ומינרלים מסומים. שאלתי היא- בהנחה אשני מעונינת לגוון באכילה של הירקות כדי לקבל באמת את כל הויטמינים- האם זה משנה מאיזה פרי/ירק אני בוחרת לאכול? אסביר את כוונתי- למשל בעגבניה יש ליקופן בשל הצבע האדום- האם זה משנה אם אוכל עגבניה או ירק אדום אחר (למשל אבטיח)?שניהם אדומים ולשניהם יש ליקופן- האם זה משנה מאיזה מהם אצרוך את הליקופן? שאלה שניה היא- אני מעדיפה לאכול ירקות במקום פירות כדי לחסוך בצריכה קלורית/סוכר- אם ככה האם זה משנה אם אוכל את כל סוגי הירקות ובהם אגוון עם הצבעים במקום לצרוך פירות? תודה רבה
מורן שלום בכל פרי וירק מלבד ויטמינים ומינרלים יש פיטוכימקליים יחודיים החשובים מאוד לגופינו , לכןן שווה לגוון . ב. גפ בפירות יש חומרים שלא תמצאי בירקות ואין לך מה לחשוש מסוכר כיוון שיש פירות דלי סוכר כמו למשל תותים שזו עונתם או רימונים שהוכחו כמורידי סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן