תזונה נכונה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/08/2001 | 01:39 | מאת: זרזיר

שמי אסף ואני חולה צליאק, כמו כן אני רגיש במידת מה ללקטוז. אני בן 22 והצליק מולד אצלי! אני במצב תמידי של דיאטה מהדברים האסורים, אך אני לא נוגע כבר בגבינה ואני בטוח שעם זאת שאני שומר דיאטה , אני בעצם מפספס מס' ויטמנים/ מינרלים וכד' שמצויים בדברים שאני לא אוכל. מה צריך לעשות כדי להתחיל לאכל נכון???

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2001 | 21:07 | מאת: נירה אולנד

שלום זרזיר מצבך אמנם מגביל במידת מה, אך עדיין נשארו המון מזונות שאתה יכול לאכול ללא חשש. העובדה שאתה חולה צליאק אומרת שעליך להמנע מאכילת גלוטן, חלבון החיטה, שמצוי גם בשעורה, שבולת שועל ושיפון. בכך אין למעשה כל בעיה תזונתית, רק בעיה של לדעת איפה הגלוטן נמצא. יש כיום מגוון רחב מאד של מוצרי חיטה ללא גלוטן, שאפשר להשיג בחנויות טבע. חשוב גם שתלמד לקרוא תויות מזון, ולבדוק גם מוצרים פחות ברורים מאליהם, כמו למשל אבקות מרק, קורנפלקס וכד'. תזונתית אכילה של אורז, תפוחי אדמה, תירס, כוסמת, ומוצרים שמיוחדים לחולי צליאק מכסה על מחסורים תזונתיים כלשהם שיכולים להגרם מהמנעות מחיטה וכד'. מבחינת הרגישות ללקטוז, יש מוצרי חלב שהם דלים מאד בלקטוז: קוטג' בכל אחוז שומן שהוא, גבינות צהובות, יוגורט מסוג ביו, שמנת, כולם דלי לקטוז, ורוב הרגישים ללקטוז מסוגלים לעכל אותם ללא בעיה. יש גם חלב שתיה דל לקטוז, אך לא כולם אוהבים את טעמו המתוק מחלב רגיל. כמובן שמוצרי סויה (טופו, גבינות סויה, מעדני חלב מסויה וכד') יכולים להיות תחליף טוב, גם מבחינת תכולת החלבון והסידן שבהם. מקורות נוספים לסידן הם סרדינים , קטניות (חומוס, שעועית לבנה, עדשים, פול, אפונה), אגוזים וגרעינים למיניהם, ירקות ירוקים ופירות יבשים. עם כל אלה סביר להניח שתקבל מספיק סידן לצרכיך. אם אתה מודאג, תמיד אפשר לקחת כדור יומי של ויטמינים ומינרלים, כדי לודא שאתה מקבל מספיק (אך לא יותר מידי) מכל הויטמינים והמינרלים הדרושים לך. אני מקוה שהבהרתי, שלמרות המגבלה שלך יש לך המון אפשרויות לגוון ולאכול . בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית