B12 נמוך,הרבה כדוריות דם אדומות והמוגלובין גבוהה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כבר תקופה אני קורא על ויטמין הB12. קצת מוזרה העובדה שניתן להשיג אותו רק מהחי.. נועדנו לטרוף, לאכול ביצים של אחרים, לשתות חלב שנועד להנקה חית אחרת? למה חיות אחרות מסוגלות לייצר אותו בעצמן? מבחינת מוסרית וגם בחלק מהמקרים בריאותית החלטתי להפחית אם מוצרים מחי (לא להפסיק לחלוטין), בשר לדוגמא אני אוכל פעמים בשבוע וגם משתדל לא לאכול בארוחות אלו כמות גדולה מידי של בשר (נניח עד 150 גרם). ביצעתי בדיקות דם כדי לראות מה מצבי. רמת הB12 נמוכה מהנדרש (198) לעומת זאת כל שאר הערכים יצאו מצויינים בינהם כל בדיקות ההמוגלובין למינהם (כמות, יחס, ממוצא..) ובדיקת כמות כדוריות הדם האדומות. משהו כאן לא מסתדר לי. לפי מה שקראתי עד כה יש קשר ישיר בין כמות הB12 בגוף לבין יצירת תאי הדם האדומים איך זה מסתדר עם הבדיקות? אני עובד בעבודה פיזית ומתאמן ודי קורע את הגוף שלי ומאז שהפחתתי אם מוצרים מהחי ובמיוחד אם אכילת בשר אני מרגיש יותר טוב, יותר עירני ופחות כבדות האם כל עוד שאר הערכים שציינתי יוצאים תקינים אין לי ממה לחשוש?
אלעד שלום חשוב מאוד שלתקופה מסוימת 12 מתחת ללשון.חסר ויטמין B12 חשוב ביותר למערכת החיסון, מערכת עצבים ,יצירת כדוריות דם אדומות וכו.(מצוין שהורדת את כמות הבשר) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן