רגישות ללקטוז ורמות סוכר גבוהות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/07/2012 | 15:03 | מאת: דידי

שלום, אובחנה אצלי רגישות ללקטוז. אני נמנעת לחלוטין ממוצרי חלב ואוכלת רק גבינה לבנה דלת לקטוז. חלב- שותה חלב שקדים או חלב אורז. האם עלול להיווצר אצלי מחסור בסידן? אלו מזונות מומלץ לי לאכול? דבר נוסף- רמות הסוכר שלי גבוהות מהנורמה (בבמוצע 119). לעיתים מתחשק לי משהו מתוק (שוקולד מריר או פרוסת עוגה) או משהו מרענן (פרי). האם מותר לי לשלב בתפריט מזונות כאלה? טכמה ביום? ודבר אחרון חביב- הבנתי שלא כל המזונות המלאים שאני קונה (לחם, אורז וכו) הם אכן מזונות מלאים אלא לעיתים מוסיפים להם תוספים כגון צבע כדי להוך אותם לכאלה. האם זה נכון? איזה לחם מלא באמת מומלץ לרכוש? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
19/07/2012 | 14:18 | מאת: אביטל זלצר

דידי שלום 1. מזונות עשירים בסידן: טחינה,שקדים, אגוזים,שומשום,כרוב וגזר טריים, ברוקולי מאודה, סרדינים. חשוב לצרוך ויטמין D העוזר לספיגת הסידן. 2. לגבי שילוב מתוקים, לא ציינת בת כמה את 119 הוא אכן ערך גבוה במקצת אבל רצוי לשמור על תזונה מוקפדת כדי שלא יעלה עוד יותר.אץ יכולה לאכול קוביית שוקולד מריר איכותי פעם פעמיים בשבוע. מעוגות הייתי נמנעת. אם את חייבת, ניתן לצרוך עוגיות שיבולת שועל ממותקות בדבש או סילאן אותן ניתן לרכוש בחנויות טבע. 3.אורז מלא הוא בד"כ מלא ולא מזוייף. לגבי הלחם, בהחלט מוסיפים להרבה לחמים צבי. קיראי תמיד את המרכיבים בשורות הקטנות והקפידי לרכוש לחם שהוא 100% חיטה מלאה ללא צבעים וחומרים משמרים.ניתן להשיג בחנויות טבע או במאפיות מובחרות לחמים בריאים ואיכותיים (לדוגמה לחם ארז, מאפיית טלר וכדומה) או לאפות בבית. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית