זרעי צ'יה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מהי האמת לגבי הזרעים הללו? קיבלתי מייל שמדבר על כך שהם אינם טובים, רעילים, אינם מספקים כמות מספקת של אומגה 3. מה את יכולה להגיד עליהם?
לקריאה נוספת והעמקה
מיכל שלום אתחיל בעובדה שזרעי הצ'יה טובים ומומלצים. ניתן להשתמש בהם בשתי דרכים. בצורתם השלימה כתוספת לתבשילים, יוגורט, סלטים- יתנו פעולת סיכוך בשל החומר המוצילגי (גמוי ג'ל) שמשתחרר מהם בסביבה נוזלית,כך הם יצאו בדיוק בצורה שנכנסו מאחר ואינם מתפרקים במעי. ניתן לטחון אם רוצים את הערכים התזונתיים. כדי לקבל בערך כפית אומגה 3 מזרעי הצ'יה יש לאכול כ-3 כפות זרעי צ'יה טחונים ליום. כמות כזו מספקת 12 גר' סיבים תזונתיים ו-4 גר' חלבון, בערך. יש לטחון ממש בסמוך לאכילה כי מתחמצנים מהר מאוד (בשום אופן לא לקנות טחון אם רוצים לקבל ערכים תזונתיים). בברכה ובהצלחה אביטל