אבקת קקאו

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/04/2012 | 15:28 | מאת: סימה

שלום רב, איך אפשר לדעת איזו היא אבקת הקקאו היותר איכותית מבחינה בריאותית. האם באבקת קקאו יש רכיבים שאינם בריאים, מה הם ומה הנזק שהם גורמים. מאחר ובזמן האחרון מציפים אותנו בכתבות על הערך הבריאותי הרב של שוקולד מריר ואבקת קקאו שאני כבר חושבת שאולי זה מסט לאכול אותם על מנת להיות בריא. אודה לתשובתך לשאלותי. בברכה, סימה

לקריאה נוספת והעמקה
18/04/2012 | 20:23 | מאת: אביטל זלצר

סימה שלום. עמיתי צביקה קורן ענה בפורום תשובה לשאלתך ואני מצטטת את דבריו. אכן לאחרונה מתגלות יותר ויותר עובדות על היתרונות הבריאותיים של אבקת ה ק ק א ו. לצערי רוב מוצרי הקקאו (שוקולד, "מעדנים", ממתקים וכד') עשירים מאד בסוכר, שומן רווי, צבעי מאכל, חומרים משמרים וכד'. גם לקקאו כמה חסרונות שלא מוזכרים במחקרים. הוא מכיל מספר חומרים מזיקים כמו: קפאין, חומצה אוכסלית (שנמצאת גם בקפה ובתה וגורמת להתגבשות אבנים בכליות ולמניעת ספיגת סידן ומינרלים חשובים), תיאוברמין (נגזרת של קפאין), שומן רווי (גורם לעליה ברמת השומנים בדם, דימתילקסנטין (עלול לגרום להיווצרות משקעים סידניים בשד), השוקולד גורם לאקנה ("פצעי בגרות"), השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיות. להלן קישור למאמר על הקפאין: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=135 לאור כל זאת אני מציע שכל אחד יעשה את שיקוליו בנושא. מי ש"חייב" לאכול שוקולד, יבחר בשוקולד מריר מעל 70% מוצקי קקאו שב"רכיבים" הסוכר לא מופיע ראשון. מקווה שזה עונה על שאלתך. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית