קטצ'ינים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/12/2011 | 22:21 | מאת: מנשה

האם קטצ'ינים נמצאים בנוסף לתה ירוק גם בתה אדום? או במזון אחר?

לקריאה נוספת והעמקה
14/12/2011 | 22:31 | מאת: אביטל זלצר

מנשה שלום, הקטצ'ינים הפוליפנולים הם נוגדי חמצון חזקים המייחדים את התה הירוק.(ישנם כמה סוגים ). מחקרים הוכיחו כי תכונותיהם רבות העוצמה שלהם, מונעות מחלות סרטן ולב ועוזרות לנטרל השפעה של חומרים כימיים בגוף. בתה שחור, הקטצ'ינים מתחמצנים מאחר ובניגוד לתה הירוק, גורסים את העלים לפני הייבוש, פעולה המעניקה לתה את צבעו השחור. כך שתה ירוק מכיל 30-40% והתה השחור 3-10% קטצ'ינים. חשוב לזכור שלאחר שתיית 2-3 כוסות תה ירוק כמות הקטצ'ינים מגיעה לשיא ולכן אין השפעה מיטיבה עם הגברת כמות שתיית התה מעבר לכמות הנ"ל. בנוסף, לשתית תה עודפת יכולות להיות גם תופעות לוואי, בין התופעות הנפוצות: גזים, בחילות, צרבת, כאבי בטן, סחרחורת, חולשה וכאבי שרירים. לבריאות, אביטל

15/12/2011 | 00:31 | מאת: מנשה

תודה.אני צורך תה אדום (רויבוש) האמור להכיל יותר נוגדי חימצון מכל תה אחר.האם לדעתכם עדיף תה ירוק?

מנהל פורום תזונה טבעית