חלב סויה - תקופת הסתגלות?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/07/2001 | 18:23 | מאת: אופיר

התחלתי להשתמש לפני כשלושה ימים בבוקר (בקורנפלקס) בחלב סויה במקום בחלב רגיל. מאז יש לי עצירות, נפיחות בבטן וגזים. האם אני רגיש לחלב סויה (אם יש דבר כזה) או שמא אני רק צריך להתרגל? אני צורך מוצרי סויה אחרים ללא שום בעיה. כמו כן, רציתי לדעת מה היתרונות של חלב סויה על פני חלב רגיל. בתודה, אופיר

לקריאה נוספת והעמקה
27/07/2001 | 22:23 | מאת: נירה אולנד

שלום אופיר ייתכן שאתה לא מגיב טוב לחלב הסויה שבחרת, אולי אתה יכול לנסות סוגים אחרים של חלב סויה, או חלב סויה של חברה אחרת. אם אין לך תגובה דומה למוצרי סויה אחרים, סביר להניח שלא מדובר ברגישות לסויה, אחרת כבר היית מזהה את התופעה. האם שינית עוד משהו בתזונה היומית שלך? ייתכן שהנפיחות והעצירות נובעים משינויים אחרים שעשית. חלב סויה מכיל בעיקרון חלבונים, פחמימות, שומנים וקלוריות בכמויות דומות מאד לאלה של חלב פרה. יש סוגים שגם מועשרים בסידן, כך שגם מבחינת תכולת הסידן הם דומים לחלב רגיל. היתרון שיש לחלב סויה הוא בכך שהוא מכיל גם ברזל, ויטמינים ומינרלים נוספים ברמות גבוהות יותר מחלב פרה. בסויה יש גם חומרים צמחיים שונים שעוזרים למנוע סוגי סרטן מסויימים, מקלים על נשים את גיל המעבר, תורמים למחזור הביוץ הנשי, ואצל גברים תורמים למניעת הגדלת הערמונית, תופעה שכיחה מאד אצל גברים מבוגרים. השומן בחלב הסויה הוא שומן צמחי, בניגוד לשומן הרווי שיש בחלב רגיל. לכן חלב סויה מתאים גם למי שמנסה להמנע משומן מן החי מסיבות של כולסטרול, טריגליצרידים, בעיות לב, טרשת עורקים וכד'. הצעה : אם לא הולך לך עם חלב הסויה, נסה לאכול את הקורנפלקס עם יוגורט פרוביוטי כלשהו. גם טעים וגם מועיל לא פחות, וגם ישפר את מצב העצירות והגזים. בהצלחה ובתיאבון.

29/07/2001 | 00:56 | מאת: אופיר

תודה

מנהל פורום תזונה טבעית