טימיה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/09/2011 | 07:17 | מאת: לבנה

צביקה שלום! במבזק הבריאות האחרון שלך ציינת את הנ"ל כעשיר מאד בברזל. האם התכוונת לטימין (קורנית)? אם לא, מהו התבלין הזה ואיך אפשר להשיג אותו? בהמשך לשאלתי הקודמת על קינמון, ידועות הסגולות שלו ורבות דובר בו, אני רציתי שתחדד את ההתיחסות שלך לקשר בין קינמון ואלצהיימר. כי זו ללא ספק ידיעה חדשה ומרעישה. האם יש התיחסות לכך במאמרי בריאות עולמיים? יום טוב!

25/09/2011 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

לבנה שלום, אכן כן - הכוונה לטימין (קורנית). בקשר לקינמון, מצאתי במאגר המידע של הספריה הלאומית לרפואה בארה"ב (NCBI) שש עבודות (מחקרים) על הקשר בין קינמון למניעה וטיפול באלצהיימר. בקישור: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=cinnamon,%20alzheimer&cmd=correctspelling באותו מאגר יש מצאתי 1,113 עבודות על קינמון ועל הקשר שלו לאיזון סוכר, כולסטרול והשפעות חיוביות על הבריאות הכללית. את זה תמצאי בקישור הבא: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=cinnamon חשוב להדגיש שלא כל המחקרים תומכים בתכונות המיוחסות לקינמון. שנה טובה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית